Supa de zarzavaturi verzi

/ / Modificat: 2012-11-13
Supa de zarzavaturi verzi

Supa de zarzavaturi verzi este o supa gustoasa de toamna, care se pregateste foarte repede.

Timp de preparare

45 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

1 ceapa

2 morcovi

1 radacina patrunjel

1 telina mica

1 conopida mica

1 ardei gras verde

2 cartofi mijlocii

1 lingurita faina

50 g unt

1 lingurita orez

2 linguri smantana

sare

patrunjel

marar

2 l apa

Mod de preparare

Dupa ce zarzavatul a fost curatat si spalat, trebuie sa il tai marunt si sa il pui la fiert. Dupa ce zarzavaturile s-au inmuiat, adauga conopida desfacuta in buchetele, orezul, cartofii taiati cubulete si sarea, continuand fierberea.

Separat, intr-o tigaie, rumeneste usor faina in unt, apoi stinge totul cu putina supa, lasa sa fiarba si la final toarna peste supa. Supa este gata dupa ce mai da in doua clocote. Ia oala de supa deoparte si las-o sa se mai racoreasca.

Potriveste supa de gust, adaugand smantana, iar apoi presara si verdeata tocata.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Supa

Articole recomandate

Citeste si despre