Supa taraneasca este una dintre cele mai vechi retete de supa din bucataria romaneasca.
Timp de preparare
100 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
3 morcovi
2 cepe medii
1 radacina patrunjel
1/2 varza mica
2 fire praz
100 g slanina afumata
50 ml ulei
200 g fasole uscata
sare
piper
boia dulce (pentru culoare)
Mod de preparare
Alege boabele de fasole uscata, spala-le de cateva ori in apa rece, apoi pune totul la fiert, adaugand si ceapa. Dupa ce s-au patruns ingredientele, mixeaza-le bine, astfel incat sa obtii un piure.
Curata zarzavatul, spala-l si taie totul bucatele mici. Pune legumele intr-o oala la fiert. Dupa ce zarzavatul este aproape fiert, adauga piureul de fasole si slanina taiata in bucatele si usor prajita in ulei.
Lasa supa sa fiarba in continuare, la foc potrivit, inca 30 de minute. La final, potriveste supa de gust, adaugand sare, piper si boia.
Tipul bucatariei
Romaneasca