Blat de tort cu nuca

/ / Modificat: 2012-05-23
Blat de tort cu nuca

Blatul de tort cu nuca ofera intotdeauna un gust mai aparte acestei prajituri. Rasfata-ti prichindelul si partenerul de viata cu un delicios tort cu acest blat deosebit!

Foto: quirkycooking.blogspot.com

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

5 oua

250 g faina

210 g zahar

un pumn de nuci maruntite sau pisate

200 ml apa

1 plic de praf de copt

2 linguri cacao

coaja de lamaie sau portocala

esenta de rom

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un varf de cutit de sare.

Freaca galbenusurile cu zaharul si adauga, treptat, apa. Pune si praful de copt, esenta de rom, coaja de portocala/lamaie, cacao si nucile.

Amesteca bine ingredientele si apoi incorporeaza usor albusurile batute spuma.

Pune amestecul intr-o forma de tort, in care asezi in prealabil o hartie de copt, si baga blatul la cuptor, cam 35-40 de minute, la foc potrivit.

Testeaza daca este gata cu scobitoarea. Daca bagi scobitoarea si nu mai ramane nimic pe ea, inseamna ca este gata, daca iese din prajitura cu aluat pe ea, inseamna ca mai trebuie sa stea la copt.

Taguri Blat tort

Articole recomandate

Citeste si despre