Blat de tort, pufos

/ / Modificat: 2014-01-11
Blat de tort, pufos

Blatul de tort, pufos reprezinta baza pentru o multime de torturi pe care le pregatesti in casa, pentru a-ti rasfata familia!

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

usor

Ingrediente

6 oua

300 g faina

240 g zahar (pudra)

1 plic de praf de copt

un pumn de nuci sau alune nesarate pisate

11 linguri de apa

coaja de lamaie sau portocala

esenta de vanilie

Mod de preparare

Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un pic de sare.

Freaca galbenusurile cu zaharul si adauga, treptat, apa. Pune si praful de copt, esenta de vanilie, coaja de portocala/lamaie si alunele/nucile.

Amesteca bine ingredientele si apoi incorporeaza usor albusurile si adauga faina.

Pune amestecul intr-o forma de tort, in care pui in prealabil hartie de copt, si baga blatul la cuptor, cam 35-40 de minute, la foc potrivit.

Testeaz-o daca este gata cu scobitoarea. Daca bagi scobitoarea si nu mai ramane nimic pe ea, inseamna ca este gata, daca iese din prajitura cu aluat pe ea, inseamna ca mai trebuie sa stea.

Trucuri

Blatul de tort se poate face si cu alte ingrediente, in locul alunelor sau nucilor.

Se pot adauga si migdale si se poate pune si cacao, daca vrei sa iasa inchis la culoare, atunci cand ai creme in culori deschise, care se potrivesc cu gustul de ciocolata.

Taguri Blat tort

Articole recomandate

Citeste si despre