Blatul de tort, pufos reprezinta baza pentru o multime de torturi pe care le pregatesti in casa, pentru a-ti rasfata familia!
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
6 oua
300 g faina
240 g zahar (pudra)
1 plic de praf de copt
un pumn de nuci sau alune nesarate pisate
11 linguri de apa
coaja de lamaie sau portocala
esenta de vanilie
Mod de preparare
Separa albusurile de galbenusuri. Bate albusurile spuma cu un pic de sare.
Freaca galbenusurile cu zaharul si adauga, treptat, apa. Pune si praful de copt, esenta de vanilie, coaja de portocala/lamaie si alunele/nucile.
Amesteca bine ingredientele si apoi incorporeaza usor albusurile si adauga faina.
Pune amestecul intr-o forma de tort, in care pui in prealabil hartie de copt, si baga blatul la cuptor, cam 35-40 de minute, la foc potrivit.
Testeaz-o daca este gata cu scobitoarea. Daca bagi scobitoarea si nu mai ramane nimic pe ea, inseamna ca este gata, daca iese din prajitura cu aluat pe ea, inseamna ca mai trebuie sa stea.
Trucuri
Blatul de tort se poate face si cu alte ingrediente, in locul alunelor sau nucilor.
Se pot adauga si migdale si se poate pune si cacao, daca vrei sa iasa inchis la culoare, atunci cand ai creme in culori deschise, care se potrivesc cu gustul de ciocolata.