Pentru reusita unui tort, pe langa ingredientele de calitate ai nevoie si de reteta potrivita. Astfel, daca iti doresti sa pregatesti un tort aniversar, noi iti oferim reteta celei mai bune glazuri de ciocolata.
Timp de preparare: 15 minute
Dificultate: Usoara
Ingrediente
- 150 g ciocolata neagra
- 150 g zahar
- 75 ml apa
- 40 g unt gras
Mod de preparare
Pune apa si zaharul la fiert, amestecand continuu, pana la dizolvarea zaharului. Lasa amestecul pe foc mic, pana cand obtii consistenta unui sirop gros.
Separat, topeste ciocolata la bain-marie, apoi toarna peste aceasta siropul de zahar. Incorporeaza un cub de unt si continua sa tii glazura pe baia de aburi, pana cand ti se omogenizeaza perfect.
Foloseste glazura calduta.
Trucuri
Daca obtii o glazura prea groasa, adauga 1-2 lingurite de apa calda in ea sau 20 grame de unt.
Daca glazura obtinuta ti se pare prea subtire, ia-o de pe baia de aburi si las-o putin la racit.