Atunci cand ai copii mici, dar totusi nu vrei sa treaca ziua fara tort aveti mai jos reteta potrivita de tort cu ingrediente proaspete, asupra carora aveti control deplin si cel mai important, nu contine zahar.
Un tort delicios, fara zahar, perfect pentru cei mici!
Ingrediente
Blat:
-
1 banana foarte coapta
-
1 ou
-
2 linguri de ulei
-
40 ml lapte vegetal
-
2 linguri de faina
-
1 lingura rasa de carob (pudra de roscove)
-
1 varf de cutit praf de copt
-
1 lingurita de pudra de migdale
Crema:
-
1 banana foarte coapta
-
2 linguri de crema de branza (fara sare)
-
Fructe proaspete taiate marunt (capsuni, afine, mango etc.)
Mod de preparare
1. Prepararea blatului:
-
Preincalzeste cuptorul la 180°C si tapeteaza o forma mica de tort (aprox. 12 cm diametru) cu hartie de copt.
-
Paseaza banana cu o furculita pana devine un piure fin.
-
Adauga oul si amesteca bine.
-
incorporeaza uleiul si laptele vegetal.
-
Adauga ingredientele uscate: faina, carobul, praful de copt si pudra de migdale. Amesteca pana obtii o compozitie omogena.
-
Toarna compozitia in forma pregatita si coace timp de 20-25 de minute sau pana trece testul scobitorii.
-
Lasa blatul sa se raceasca complet inainte de asamblare.
2. Prepararea cremei:
-
Paseaza banana cu furculita si amestec-o cu crema de branza pana devine o compozitie fina si cremoasa.
3. Asamblare:
-
Taie blatul racit in doua straturi egale.
-
intinde jumatate din crema peste primul strat, apoi adauga cateva fructe proaspete taiate marunt.
-
Asaza al doilea strat de blat si acopera tortul cu restul de crema.
-
Decoreaza cu fructe proaspete.
Servire
Lasa tortul la frigider timp de 30 de minute inainte de servire, pentru a se intari crema.
Un tort simplu, sanatos si perfect pentru cei mici!
Sursa: www.cucinino.ro
Sursa foto: freepik