Tortul cu banane este un desert pe gustul tuturor copiilor si care lasa gura apa oricarui adult!
Foto: yourhomebasedmom.com
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
Pentru blat
1/2 pachet unt
2 oua
esenta vanilie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
50 ml lapte
2 linguri cu varf de cacao
1 1/2 cani faina
Pentru crema
3 banane
4 linguri de zahar
400 g smantana pentru frisca
3-4 linguri suc de lamaie
10 g gelatina
Mod de preparare
Incepe cu prepararea blatului. Amesteca untul, zaharul, cacaua si esenta de vanilie. Adauga ouale pe rand.
Dizolva bicarbonatul de sodiu in putin lapte si apoi toarna-l in compozitie. Adauga alternativ faina si laptele.
Pune compozitia obtinuta intr-o forma de copt pentru tort si bag-o la cuptor, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute. Verifica din cand in cand.
Scoate blatul de la cuptor, lasa-l sa se raceasca si incepe prepararea cremei.
Mixeaza bananele impreuna cu zaharul si sucul de lamaie.
Pune gelatina la inmuiat in doua linguri de apa rece, apoi pune peste ea 4-5 linguri de apa fierbinte si adauga totul in mixul obtinut din banane.
Prepara frisca si incorporeaz-o treptat in piureul de banane obtinut la blender.
Taie blatul astfel incat sa obtii trei foi si adauga crema intre fiecare foaie si pe deasupra tortului. Orneaza cu banane.