Tort cu capsuni si crema de iaurt

/ / Modificat: 2012-06-25
Tort cu capsuni si crema de iaurt

Tortul cu capsuni si crema de iaurt este un desert usor si racoritor, perfect pentru zilele calde de vara!

Foto: madbaker.net

Timp de preparare

30 min. (fara timpul de stat la frigider)

Dificultate

usor

Ingrediente

1 cutie de piscoturi

150 g ciocolata alba

15 g gelatina granule

450 g iaurt (cu continut crescut de grasimi)

150 ml smantana pentru frisca

750 g capsuni

Mod de preparare

Pune gelatina in cateva linguri de apa rece si las-o sa stea asa cam 5-10 minute.

Topeste ciocolata alba la foc mic si adauga smantana pentru frisca. Inainte sa inceapa sa fiarba amestecul, opreste focul si amesteca continuu pentru omogenizare.

Du craticioara intr-un loc rece, pentru a se mai raci putin si apoi pune-i gelatina, amestecand-o bine cu restul ingredientelor.

Baga compozitia la frigider si las-o sa se intareasca, timp de cateva ore.

Curata si spala capsunile si taie-le felii. Pastreaza cateva bucati intregi, pentru a decora tortul.

Scoate crema de la frigider, adauga iaurtul si amestec-o bine cu un mixer. Adauga si capsunile si amesteca usor, cu o lingura.

Ia o tava de tort detasabila, asaza piscoturi pe margine (in picioare) si pe fundul ei (orizontale) si toarna compozitia.

Se lasa peste noapte la frigider, iar a doua zi se scoate din forma si se decoreaza cu capsunile ramase.

Taguri Retete tort

Articole recomandate

Citeste si despre