Tortul cu capsuni si crema de iaurt este un desert usor si racoritor, perfect pentru zilele calde de vara!
Foto: madbaker.net
Timp de preparare
30 min. (fara timpul de stat la frigider)
Dificultate
usor
Ingrediente
1 cutie de piscoturi
150 g ciocolata alba
15 g gelatina granule
450 g iaurt (cu continut crescut de grasimi)
150 ml smantana pentru frisca
750 g capsuni
Mod de preparare
Pune gelatina in cateva linguri de apa rece si las-o sa stea asa cam 5-10 minute.
Topeste ciocolata alba la foc mic si adauga smantana pentru frisca. Inainte sa inceapa sa fiarba amestecul, opreste focul si amesteca continuu pentru omogenizare.
Du craticioara intr-un loc rece, pentru a se mai raci putin si apoi pune-i gelatina, amestecand-o bine cu restul ingredientelor.
Baga compozitia la frigider si las-o sa se intareasca, timp de cateva ore.
Curata si spala capsunile si taie-le felii. Pastreaza cateva bucati intregi, pentru a decora tortul.
Scoate crema de la frigider, adauga iaurtul si amestec-o bine cu un mixer. Adauga si capsunile si amesteca usor, cu o lingura.
Ia o tava de tort detasabila, asaza piscoturi pe margine (in picioare) si pe fundul ei (orizontale) si toarna compozitia.
Se lasa peste noapte la frigider, iar a doua zi se scoate din forma si se decoreaza cu capsunile ramase.