Tortul cu crema de ciocolata este unul dintre cele mai populare si apreciate deserturi la aniversari si sarbatori, dar si un rasfat saptamanal apreciat de intreaga familie!
Foto: wizardrecipes.com
Timp de preparare
40 min.
Dificultate
usor
Ingrediente
blat cumparat sau facut in casa
Pentru sirop
300 g zahar
2 pahare de apa
180 ml rom
esenta de vanilie
1 lingura zeama de lamaie
Pentru crema
4 oua
5 linguri cacao
5 linguri faina
5 linguri de zahar pudra
400 ml lapte
cateva cuburi de ciocolata de menaj
Mod de preparare
Blatul se cumpara din comert, gata facut, sau se prepara in casa (blat de tort pufos).
Se taie in doua sau in trei foi, in functie de cat de inalt este, si se insiropeaza fiecare cu siropul format din: zaharul si apa puse la foc pana cand se topeste zaharul si adaugarea aromelor - rom, putina esenta de vanilie si zeama de lamaie.
Crema trebuie preparata intr-un vas, astfel: bate ouale intregi cu zaharul, adauga faina, cacaua, ciocolata si apoi pune, treptat, laptele fierbinte. Pune vasul la fiert si lasa-l pana cand se ingroasa compozitia.
Adauga crema intre foile de tort si pastreaza o parte pentru a imbraca tortul cu ea.
Decoreaza cu fructe confiate, cu frisca sau cu ce alte ornamente preferi.