Florile de salcam, atat de parfumate si delicate se potrivesc de minune in aluatul de clatite si gogosi, dar ce ati zice de un tort cu flori de salcam?
Foto: laminesubnuc.wordpress.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
8 oua
8 linguri zahar
1/2 praf de copt
6 linguri faina
2 linguri cacao
1 esenta vanilie
2 linguri ulei
100 g flori de salcam
Crema
800 ml frisca lichida
200 g zahar pudra
Sirop
2 linguri miere
300 ml apa
Mod de preparare
Pregateste mai intai blatul de tort. Separa albusurile de galbenusuri, dar ai grija sa pui albusurile intr-un vas curat, bine degresat.
Mixeaza galbenusurile cu zaharul, pana obtii o compozitie cremoasa, adauga uleiul in fir subtire, apoi toarna faina, cacao si praful de copt, cernute si amestecate.
Ameteca aluatul pana la omogenizare. Separat, bate albusurile bezea, apoi toarna bezeaua peste compozitia anterioara, amestecand de jos in sus, pentru ca blatul sa ramana aerat. Incorporeaza florile de salcam, rupte de pe ciorchine.
Baga blatul de tort la copt, intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasa-l 30 de minute, la 175 de grade.
Lasa blatul la racit, apoi taie-l in trei. Insiropeaza feliile de tort cu sirop de miere, apoi umple tortul cu frisca batuta cu zahar. Acopera prajitura cu frisca.
Decoreaza tortul cu flori de salcam.