Daca ai pofta de un desert usor si racoros, iti sugeram sa pregatesti un tort cu crema de iaurt si fructe.
Foto: italianinthemidwest.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Pentru blat
300 g biscuiti
100 g unt
Pentru crema
400 g iaurt
100 g zahar
300 ml smantana pentru frisca
2 plicuri gelatina
fructe proaspete/ din compot
Pentru decor
fructe
1 plic jeleu
Mod de preparare
Zdrobeste biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie, apoi topeste untul si toarna-l peste biscuiti. Amesteca biscuitii si untul topit, apoi cu ajutorul unei linguri aseaza biscuitii in forma de tort, presand foarte bine.
Pune gelatina la inmuiat in apa rece, urmarind pasii de pe plic. Dizolva apoi gelatina la bain-marie si adaug-o peste iaurtul amestecat cu zahar.
Bate smantana pentru frisca, pana cand obtii o spuma densa, apoi adauga frisca peste crema de iaurt.
Incorporeaza in crema de iaurt fructele taiate cubulete mici.
Pune crema obtinuta peste blatul de biscuiti. Lasa tortul la frigider, minim doua ore.
Dupa aceste doua ore, scoate desertul de la rece si decoreaza-l cu fructe, apoi toarna jeleul caldut peste.
Trucuri
Prepara jeleul potrivit instructiunilor de pe plic sau, daca vei consuma tortul in aceeasi zi, poti renunta la jeleu.