Tort cu iaurt si fructe

/ / Modificat: 2012-04-17
Tort cu iaurt si fructe

Daca ai pofta de un desert usor si racoros, iti sugeram sa pregatesti un tort cu crema de iaurt si fructe.

Foto: italianinthemidwest.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Pentru blat

300 g biscuiti

100 g unt

Pentru crema

400 g iaurt

100 g zahar

300 ml smantana pentru frisca

2 plicuri gelatina

fructe proaspete/ din compot

Pentru decor

fructe

1 plic jeleu

Mod de preparare

Zdrobeste biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie, apoi topeste untul si toarna-l peste biscuiti. Amesteca biscuitii si untul topit, apoi cu ajutorul unei linguri aseaza biscuitii in forma de tort, presand foarte bine.

Pune gelatina la inmuiat in apa rece, urmarind pasii de pe plic. Dizolva apoi gelatina la bain-marie si adaug-o peste iaurtul amestecat cu zahar.

Bate smantana pentru frisca, pana cand obtii o spuma densa, apoi adauga frisca peste crema de iaurt.

Incorporeaza in crema de iaurt fructele taiate cubulete mici.

Pune crema obtinuta peste blatul de biscuiti. Lasa tortul la frigider, minim doua ore.

Dupa aceste doua ore, scoate desertul de la rece si decoreaza-l cu fructe, apoi toarna jeleul caldut peste.

Trucuri

Prepara jeleul potrivit instructiunilor de pe plic sau, daca vei consuma tortul in aceeasi zi, poti renunta la jeleu.

Taguri Desert Torturi

Articole recomandate

Citeste si despre