Tortul cu mascarpone are o textura delicata, usoara si simpla si iti va incanta papilele gustative.
Foto: vittlesfoods.co.uk
Timp de preparare
40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Pentru blat
1 ceasca cappucino
125 g zahar brun
125 g unt
150 g faina
1 plic praf de copt
2 oua
30 g nuca
1 praf de sare
Pentru crema
200 g mascarpone
3 linguri zahar pudra
5 lingurite cafea
Mod de preparare
Mixeaza untul, aflat la temperatura camerei, cu zaharul, apoi adauga faina amestecata cu praful de copt, un praf de sare si ouale batute spuma.
Amesteca totul foarte bine si incorporeaza o ceasca de cappucino caldut si nuca taiata grosier.
Toarna compozitia obtinuta intr-o tava rotunda de tort, tapetata cu hartie de copt. Lasa blatul la copt, circa 30 de minute, la temperatura medie.
Intre timp, pregateste crema de mascarpone. Amesteca mascarpone cu zaharul si cafeaua, apoi foloseste mixerul la viteza maxima, pana obtii o crema spumoasa.
Cand blatul de tort este gata, il scoti de la cuptor, apoi il lasi la racit pe un gratar.
Blatul racit il tai cu grija in doua, adaugi jumatate din crema mascarpone intre feiile de blat, iar cu cealalta jumate imbraci tortul.
Trucuri
Decoreaza tortul cu fulgi de ciocolata, fructe, bombonele colorate etc.