Tortul cu mousse alb si fructe este un desert elegant, dar rapid de facut, pe care merita sa il iei in considerare pentru evenimente speciale sau, pur si simplu, pentru datile in care ti-e pofta de ceva dulce!
Timp de preparare
80 min.
Dificultate
mediu
Ingrediente
Blat
125 g ciocolata
120 g unt
125 g zahar
75 g faina
2 oua
1 lingurita praf copt
Mousse
250 g ciocolata alba
130 ml smantana lichida pentru frisca
2 foi gelatina
250 g frisca
Decor
fructe de padure
Mod de preparare
Incepe cu prepararea blatului. Topeste ciocolata la bain-marie. Freaca untul cu zaharul, adauga ouale si faina, apoi incorporeaza si ciocolata topita.
Pune aluatul intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt si baga-l la cuptor, aproximativ 25 de minute. Lasa-l sa se raceasca si insiropeaza-l cu un sirop la alegere.
Continua cu prepararea mousse-ului alb: incalzeste smantana lichida, adauga ciocolata alba, rupta in bucatele, si asteapta pana cand se topeste. Lasa compozitia la racit.
Separat, topeste foile de gelatina si adauga-le in amestecul de ciocolata si smantana, cat este caldut. Incorporeaza treptat si frisca.
Intinde mousse-ul peste blatul insiropat si decoreaza-l cu fructe de padure.