Tort cu mousse alb si fructe

/ / Modificat: 2014-05-22
Tort cu mousse alb si fructe

Tortul cu mousse alb si fructe este un desert elegant, dar rapid de facut, pe care merita sa il iei in considerare pentru evenimente speciale sau, pur si simplu, pentru datile in care ti-e pofta de ceva dulce!

Timp de preparare

80 min.

Dificultate

mediu

Ingrediente


Blat


125 g ciocolata

120 g unt

125 g zahar

75 g faina

2 oua

1 lingurita praf copt

Mousse


250 g ciocolata alba

130 ml smantana lichida pentru frisca

2 foi gelatina

250 g frisca

Decor

fructe de padure

Mod de preparare

Incepe cu prepararea blatului. Topeste ciocolata la bain-marie. Freaca untul cu zaharul, adauga ouale si faina, apoi incorporeaza si ciocolata topita.

Pune aluatul intr-o forma rotunda, tapetata cu hartie de copt si baga-l la cuptor, aproximativ 25 de minute. Lasa-l sa se raceasca si insiropeaza-l cu un sirop la alegere.

Continua cu prepararea mousse-ului alb: incalzeste smantana lichida, adauga ciocolata alba, rupta in bucatele, si asteapta pana cand se topeste. Lasa compozitia la racit.

Separat, topeste foile de gelatina si adauga-le in amestecul de ciocolata si smantana, cat este caldut. Incorporeaza treptat si frisca.

Intinde mousse-ul peste blatul insiropat si decoreaza-l cu fructe de padure.

Taguri Retete tort

Articole recomandate

Citeste si despre