Tort cu struguri

/ / Modificat: 2012-07-02
Tort cu struguri

Daca vrei sa le pregatesti celor dragi o surpriza dulce in acest weekend, iti propunem un tort delicios cu struguri.

Foto: visualphotos.com

Timp de preparare

90 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

10 oua

20 linguri zahar

20 linguri faina

1 plic praf de copt

1 varf cutit sare

1 l lapte

2 plicuri budinca vanilie

1/2 pachet de unt

300 g struguri

200 g frisca (optional)

Mod de preparare

Pregateste un aluat de pandispan din oua, zahar si faina amestecata cu praf de copt.

Tapeteaza o forma rotunda cu hartie de copt, apoi toarna compozitia respectiva in acea tava si da-o la copt, la foc mediu, circa 25 de minute. Fa proba scobitorii si vezi daca blatul este copt.

Intre timp, pregateste budinca de vanilie, potrivit instructiunilor de pe plic, las-o putin la racit, apoi incorporeaza untul in aceasta, astfel incat sa obtii o compozitie spumoasa.

Lasa blatul de tort la racit, apoi taie-l in trei parti, pe orizontala, ajutandu-te de un cutit special de paine. Umple tortul cu crema de vanilie, si boabe de strugure, taiate pe jumatate.

Acopera tortul cu crema de vanilie sau frisca, dupa inspiratie si decoreaza-l cu boabe de struguri.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Tort Struguri

Articole recomandate

Citeste si despre