Daca vrei sa le pregatesti celor dragi o surpriza dulce in acest weekend, iti propunem un tort delicios cu struguri.
Foto: visualphotos.com
Timp de preparare
90 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
10 oua
20 linguri zahar
20 linguri faina
1 plic praf de copt
1 varf cutit sare
1 l lapte
2 plicuri budinca vanilie
1/2 pachet de unt
300 g struguri
200 g frisca (optional)
Mod de preparare
Pregateste un aluat de pandispan din oua, zahar si faina amestecata cu praf de copt.
Tapeteaza o forma rotunda cu hartie de copt, apoi toarna compozitia respectiva in acea tava si da-o la copt, la foc mediu, circa 25 de minute. Fa proba scobitorii si vezi daca blatul este copt.
Intre timp, pregateste budinca de vanilie, potrivit instructiunilor de pe plic, las-o putin la racit, apoi incorporeaza untul in aceasta, astfel incat sa obtii o compozitie spumoasa.
Lasa blatul de tort la racit, apoi taie-l in trei parti, pe orizontala, ajutandu-te de un cutit special de paine. Umple tortul cu crema de vanilie, si boabe de strugure, taiate pe jumatate.
Acopera tortul cu crema de vanilie sau frisca, dupa inspiratie si decoreaza-l cu boabe de struguri.
Tipul bucatariei
Internationala