Gustul acrisor al visinelor este foarte potrivit in orice prajitura, iar daca alegi sa pregatetsi un tort, succesul petrecerii este garantat.
Foto: bbcgoodfood.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Mediu
Ingrediente
Blat
6 oua
6 linguri faina
6 linguri zahar
4 linguri ulei
1 praf de copt
Crema
1 plic gelatina alimentara
400 g iaurt gras
100 g zahar pudra
0,5 kg visine fara samburi
500 ml frisca
Mod de preparare
Pregateste blatul de tort, amestecand mai intai ingredientele lichide si apoi pe cele solide.
Lasa blatul la racit, iar intre timp, ocupa-te de crema.
Amesteca iaurtul cu zaharul, adauga gelatina dizolvata in putina apa (la bain-marie) si apoi adauga 1/2 din frisca. Incorporeza in aceasta crema si visinele.
Taie blatul in doua parti, intre care asezi crema de visine.
Pune tortul la rece, la frigider, circa 3 ore. Acopera apoi tortul cu frisca ramasa si decoreaza-l dupa plac, cu ciocolata rasa, visine, drajeuri etc.
Tipul bucatariei
Internationala