Tortul de bezea se prepara foarte repede si poate fi servit simplu sau cu o cupa de inghetata alaturi.
Foto: daliascuisine.co.uk
Timp de preparare
1 h 40 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
200 g migdale prajite
300 g zahar brun
6 albusuri
10 g amidon
15 ml otet
500-600 g capsuni (zmeura sau fructe de padure)
400 ml smantana
200 g zahar pudra
Mod de preparare
Macina migdalele cu ajutorul unui robot de bucatarie. Bate albusurile de ou, adauga zaharul, treptat, apoi mixeaza pana zaharul se dizolva complet. Adauga amidonul si otetul si continua sa mixezi compozitia, pana cand obtii o spuma lucioasa si batoasa.
Adauga migdalele macinate si incorporeaza-le cu ajutorul unei spatule.
Imparte compozitia in doua, apoi pune bezeaua la copt in doua tavi identice, tapetate cu hartie de copt. Lasa blatul de bezea la foc mic, circa o ora, apoi lasa-l la racit in cuptor, cu usa intredeschisa.
Pentru umplutura, mixeaza smantana cu zaharul pudra si capsunile taiate cubulete.
Aseaza pe un platou prima foaie de bezea, acoper-o cu crema de smantana si capsuni, apoi aseaza cealalta foaie de bezea.
Toarna deasupra cateva linguri de crema, apoi decoreaza tortul cu felii de capsuni.
Tipul bucatariei
Internationala