Tort de ciocolata cu visine

/ / Modificat: 2014-01-16
Tort de ciocolata cu visine

Tortul cu ciocolata si visine este delicios, iar gustul acrisor al fructelor se armonizeaza perfect cu dulceata ciocolatei.

Foto: crumbsdesserts.wordpress.com

Timp de preparare

50 minute

Dificultate

Medie

Ingrediente

Blat

5 oua

5 linguri zahar

5 linguri faina

1,5 linguri ulei

1,5 linguri amidon

2 linguri apa

1 plic praf de copt

Crema

1 budinca ciocolata

300 ml amidon

200 g branza vaci

100 g smantana grasa

100 g zahar pudra

500 g visine

Glazura

100 g ciocolata

100 ml smantana lichida

Mod de preparare

Pregateste un blat de pandispan din ingredientele mentionate, apoi pune-l la copt, la foc mic, circa 25 de minute. Lasa blatul la racit si, intre timp, pregateste umplutura pentru tort.

Prepara budinca cu lapte, potrivit instructiunilor de pe plic. Adauga smantana grasa, branza de vaci scursa de apa, zahar pudra si amesteca totul cu un blender. Trebuie sa obtii o compozitie fina, usor aerata. La final, incorporeaza visinele.

Taie blatul de tort in doua jumatati, umple-l cu crema, apoi acopera tortul cu o glazura preparata din ciocolata si frisca, topite la bain-marie.

Trucuri

Orneaza tortul cu fulgi de ciocolata si visine.

Taguri Torturi Visine Desert Tort ciocolata

Articole recomandate

Citeste si despre