Tortul cu ciocolata si visine este delicios, iar gustul acrisor al fructelor se armonizeaza perfect cu dulceata ciocolatei.
Foto: crumbsdesserts.wordpress.com
Timp de preparare
50 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
Blat
5 oua
5 linguri zahar
5 linguri faina
1,5 linguri ulei
1,5 linguri amidon
2 linguri apa
1 plic praf de copt
Crema
1 budinca ciocolata
300 ml amidon
200 g branza vaci
100 g smantana grasa
100 g zahar pudra
500 g visine
Glazura
100 g ciocolata
100 ml smantana lichida
Mod de preparare
Pregateste un blat de pandispan din ingredientele mentionate, apoi pune-l la copt, la foc mic, circa 25 de minute. Lasa blatul la racit si, intre timp, pregateste umplutura pentru tort.
Prepara budinca cu lapte, potrivit instructiunilor de pe plic. Adauga smantana grasa, branza de vaci scursa de apa, zahar pudra si amesteca totul cu un blender. Trebuie sa obtii o compozitie fina, usor aerata. La final, incorporeaza visinele.
Taie blatul de tort in doua jumatati, umple-l cu crema, apoi acopera tortul cu o glazura preparata din ciocolata si frisca, topite la bain-marie.
Trucuri
Orneaza tortul cu fulgi de ciocolata si visine.