Tort de ciocolata, dupa reteta Elwirei Petre. Desertul cu care iti vei cuceri familia

/ / Modificat: 2024-11-30
Tort de ciocolata, dupa reteta Elwirei Petre. Desertul cu care iti vei cuceri familia

 

Daca esti in cautarea unui desert care sa impresioneze intreaga familie, tortul de ciocolata propus de Elwira Petre este solutia perfecta. Cu o textura fina, gust intens de ciocolata si o reteta usor de urmat, acest tort va deveni rapid preferatul tau.

Elwira Petre este cunoscuta pentru talentul ei la dans, dar este pasionata si de bucatarie. Aceasta a impartasit recent o reteta de tort de ciocolata pe Instagram, marturisind:

„Mi-am propus de ceva vreme sa va spun asta si nu am apucat. Trebuie neaparat sa incercati aceasta reteta! Tortul acesta de ciocolata a devenit preferatul meu si o sa intelegeti de ce, e suficient sa il preparati o singura data. Se pregateste foarte repede fata de alte retete similare”.

Ingrediente necesare pentru un tort de ciocolata perfect

Pentru blat:

  • 350 ml kefir
  • 450 g faina
  • 650 g zahar
  • 155 g cacao
  • 15 g bicarbonat
  • 1 plic praf de copt
  • 10 g sare
  • 4 oua
  • 350 ml apa calduta
  • 115 ml ulei

Pentru crema:

  • 375 g unt
  • 225 g branza dulce
  • 180 g cacao
  • 60 ml lapte
  • 600 g zahar pudra

Mod de preparare

Intr-un bol mare, mixeaza toate ingredientele lichide: ouale, kefirul, apa calduta si uleiul. Separat, combina ingredientele uscate: faina, zaharul, cacao, bicarbonatul, praful de copt si sarea.

Incorporeaza treptat ingredientele uscate in amestecul lichid, mixand bine pana cand obtii o compozitie omogena.

Toarna aluatul intr-o forma de tort tapetata cu hartie de copt. Coace la 180°C timp de aproximativ 45 de minute. Foloseste testul scobitorii pentru a verifica daca blatul este gata.

Cum se prepara crema

Bate untul cu branza dulce pana cand obtii o crema fina. Adauga cacao, laptele si zaharul pudra, amestecand continuu pana cand compozitia devine omogena si pufoasa.

Dupa ce blatul s-a racit complet, taie-l in doua parti egale. Pune o jumatate de blat pe un platou, unge-l cu un strat generos de crema, apoi adauga cealalta jumatate de blat.

Acopera tortul cu restul de crema si decoreaza-l dupa preferinte. Elwira Petre recomanda fructele de padure, care adauga o nota proaspata si colorata desertului. Lasa tortul la frigider timp de 5-6 ore inainte de servire pentru ca aromele sa se intrepatrunda perfect.

Elwira Petre garanteaza ca acest tort nu doar ca va fi apreciat de toata familia, dar va deveni un desert de nelipsit pe masa de Craciun. „O sa va doriti sa il aveti si pe masa de Craciun, credeti-ma!”, a spus Elwira, incurajand pe toata lumea sa incerce reteta.

FOTO: Instagram

 

 

 

 

 

 

 

Taguri Tort ciocolata Retete torturi

Articole recomandate

Citeste si despre