Tort de clatite

/ / Modificat: 2012-05-14
Tort de clatite

Banalele clatite se pot transforma intr-un desert sofisticat, daca alegi sa pregatesti un tort din ele.

Foto: trinity.edu

Timp de preparare

120 minute

Dificultate

medie

Ingrediente

20 foi de clatite

200 g crema de branza natur

200 g smantana grasa

150 g zahar pudra

3 linguri lichior Grand Marnier

1 plic zahar vanilat

1 esenta portocala

coaja rasa de portocala (lamaie)

Mod de preparare

Pregateste intai 20 de foi de clatite, cat mai subtiri, dupa reteta preferata.

Intr-un bol incapator, mixeaza crema de branza cu zaharul si smantana. Adauga coaja rasa de portocala, esenta de portocala si Grand Marnier.

Intr-o forma de tort cu peretii detasabili, aseaza pe rand clatitele unse cu crema de branza.

Ai grija ca ultimul strat sa fie de clatite. Pastreaza tortul la rece pana in momentul servirii.

Serveste tortul de clatite decorat cu frisca sau acoperit cu un topping de fructe.

Trucuri

Ai grija sa nu rumenesti prea tare clatitele, pentru a pastra un aspect cat mai elegant pentru acest tort.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Torturi Clatite Desert

Articole recomandate

Citeste si despre