Tortul de mere se pregateste foarte usor si este unul din cele mai savuroase deserturi, care ne aminteste de copilarie.
Foto: kutna.com
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
6 oua
8 linguri zahar pudra
115 g margarina (unt)
200 g faina
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
1 kg mere
5 linguri zahar tos
300 g smantana frisca
Mod de preparare
Spala merele, curata-le de coaja, apoi scoate-le semintele. Taie merele felii subtiri si pune-le la calit intr-o cratita incapatoare, adaugand peste ele 5 linguri de zahar tos.
Separat, intr-un bol incapator freaca galbenusurile de ou cu sase linguri de zahar pudra, pana obtii o spuma. Adauga zaharul vanilat si omogenizeaza.
Toarna peste aceasta compozitie si faina, amestecata cu praful de copt, margarina topita la microunde si albusurile de ou batute bezea.
Intr-o tava de tort, tapetata cu hartie de copt, aseza merele calite, apoi acopera-le cu aluatul obtinut anterior.
Pune tortul la copt, la foc mediu, circa 20 de minute.
Verifica daca blatul este copt cu ajutorul unei scobitori.
Lasa prajitura la racit si pregateste frisca.
Bate smantana pentru frisca cu 1-2 linguri de zahar pudra, pana isi dubleaza volumul.
Rastoarna tortul pe un platou si acopera-l cu frisca.
Pastreaza tortul de mere la frigider.