Ingrediente
Pentru blat
6 oua
100 g zahar
100 g migdale macinate
2 linguri pesmet
cacao
Pentru crema
100 g zahar
1 galbenus
100 ml cafea tare
200 g unt sau margarina
Pentru ornat
50 g felii de migdale prajite
Mod de preparare
Albusurile se bat spuma, incorporand galbenusurile pe rand, apoi se adauga zaharul, migdalele macinate, cacao si pesmetul. Se toarna intr-o tava de marime medie, unsa si presarata cu faina.
Se coace la inceput la foc mare, apoi la foc mediu. Se testeaza cu scobitoarea daca s-a copt.
Se scoate din tava si se lasa la racit.
Pentru crema, se bate zaharul cu galbenusul si apoi se subtiaza cu cafeaua concentrata. Acest amestec se ingroasa prin fierbere in baie de abur. Canb este gata se ia de pe foc si se incorporeaza untul sau margarina, frecat spuma.
Blatul se taie in doua felii intre care se aseaza o mare parte din crema, iar cu restul se acopera tortul. Deasupra se presara migdale prajite si taiate felii.
Se tine cel putin o zi la frigider inainte de servire.
Reteta recomandata si gatita de macrina.