Tort de nuca cu frisca

/ / Modificat: 2012-03-01
Tort de nuca cu frisca

Ingrediente

Pentru blat

8 oua

8 linguri foarte pline de nuca macinata

4 linguri pesmet

8 linguri zahar

Pentru sirop

150 ml apa

rom

150 g zahar

coaja de lamaie

1 plic zahar vanilat

Pentru frisca

Frisca lichida (1 kg) sau 3-4 plicuri praf de frisca, care se amesteca cu lapte la mixer conform instructiunilor de pe pachet

Mod de preparare

Albusurile se bat spuma tare, se pune zaharul tos cu o lingurita zeama de lamaie si se bate in continuare pana se intareste bine spuma. Se pun galbenusurile, se bat putin sa se amestece, apoi se adauga nuca macinata si pesmetul.

Se amesteca usor si se pune in forma de tort rotunda, tapetata cu unt sau margarina si faina. Se da la cuptor, incalzit inainte, apoi se reduce focul potrivit. Se incerca cu o scobitoare infipta in mijlocul blatului; daca iese uscata, se scoate din cuptor, se lasa 5 minute in forma, apoi se pune platoul deasupra si se rastoarna.

Cand este rece, se taie un capac de 2 cm grosime. Se scoate miezul, lasand marginea si baza de 2 cm grosime.

Se face un sirop din apa, zahar si coaja de lamaie, fierte 1 minut. Cand se ia de pe foc se pune vanilia si cand este rece se adauga romul. Se stropeste bine cu sirop, capacul, marginile si baza. Miezul taiat cubulete se amesteca cu o jumatate din cantitatea de frisca sau chiar mai putin si se introduce in tort in locul ramas gol.

Se pune capacul, se orneaza cu frisca, se da la frigider 2-3 ore sa se fragezeasca. Pesmetul va absorbi frisca si totul va fi ca o crema.

Reteta recomandata si gatita de clauditza28.

Taguri Nuci Frisca Lamaie Ou Zahar Pesmet

Articole recomandate

Citeste si despre