Tort de piscoturi

/ / Modificat: 2012-05-15
Tort de piscoturi

Tortul cu piscoturi se pregateste rapid si prezinta avantajul ca este foarte versatil. Astfel, in functie de dispozitie si ingrediente, poti folosi creme si fructe diferite.

Noi iti propunem reteta noastra de tort cu piscoturi.

Timp de preparare

30 minute

Dificultate

Usoara

Ingrediente

1 pachet piscoturi (400 g)

1 cutie mascarpone (250 g)

300 ml frisca lichida

100 g zahar pudra

5-6 piersici din compot

2 linguri zeama de compot

Mod de preparare

Bate crema mascarpone cu zaharul pudra, pana se topeste zaharul si obtii o compozitie omogena.

Separat, toarna frisca lichida intr-un bol si mixeaz-o pana se leaga.

Amesteca cele doua compozitii. Intr-o tava de tort, aseaza piscoturile, usor inmuiate in zeama de compot, apoi acopera primul strat de piscoturi cu crema de mascarpone si frisca. Presara deasupra piersici taiate felii, apoi pune urmatorul rand de piscoturi, pe care il ungi de asemenea cu crema.

Procedeaza in acest fel pana la terminarea tuturor ingredientelor. Acopera tortul cu crema de frisca si mascarpone, orneaza-l cu felii de piersica si lasa-l la rece, in frigider, pana in momentul servirii.

Trucuri

Foloseste pe langa piersici si alte fructe, cum ar fi kiwi, capsuni, ananas din compot sau zmeura.

Tipul bucatariei

Internationala

Taguri Tort Desert

Articole recomandate

Citeste si despre