Tortul de portocale, de tip diplomat, este unul dintre cele mai racoritoare si gustoase deserturi, ideal pentru zilele calde de vara si nu numai!
Foto: in-familie.ro
Timp de preparare
25 min. + 14 ore
Dificultate
usor
Ingrediente
400 g piscoturi
5 portocale medii
150 g linguri de zahar pudra
250 ml lapte
200 g zahar tos
frisca (gata batuta sau praf)
50 g gelatina alimentara
6 galbenusuri
120 ml apa rece
Mod de preparare
Lasa gelatina la inmuiat in apa rece. Amesteca galbenusurile cu laptele si zaharul tos intr-o oala si apoi pune-le pe foc. Amesteca continuu si asteapta sa se ingroase.
Ia oala de pe foc si adauga gelatina, apoi da crema la racit.
Intre timp, prepara frisca sau, daca este deja preparata, adauga zaharul pudra in ea si amesteca bine.
Separat, curata portocalele, spala-le si taie-le felii.
Ia o forma de tort si pune in ea un celofan umezit. Asaza pe fundul ei felii de portocale, unge-le cu frisca si apoi pune un strat de piscoturi, continuand in straturi succesive de crema si piscoturi. Ultimul strat trebuie sa fie de piscoturi.
Acopera tava si bag-o la frigider aproximativ 13-14 ore.
Dupa ce s-a intarit, rastoarna tortul pe un platou si indeparteaza usor celofanul.