Tort de portocale

/ / Modificat: 2017-05-31
Tort de portocale

Tortul de portocale este un desert delicios si racoritor, a carui savoare aduna rapid in jurul mesei intreaga familie.

Timp de preparare: 60 min

Dificultate: mediu

Ingrediente

Blat:

- 250 g faina
- 1/2 lingurita sare
- 3 linguri praf de copt
- 300 g zahar
- 125 ml lapte
- 125 ml suc de portocale
- 125 ml ulei
- 3 oua batute
- 1, 1/2 lingurite coaja rasa de portocala

Crema:

6 linguri de unt moale
250 g zahar pudra
3 linguri de suc de portocale
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita coaja rasa de portocala

Mod de preparare

Amesteca laptele, sucul de portocale, uleiul, ouale si coaja de portocala. Separat, cerne faina cu sarea si praful de copt intr-un bol. Adauga zaharul si fa o gaura in mijloc, unde torni ingredientele lichide. Amesteca toate ingredientele pana obtii o compozitie semigroasa. Toarna aluatul intr-o forma rotunda de tort, tapetata cu hartie de copt, si baga-l in cuptorul incins la 180 de grade Celsius, timpd e 35 de minute.

Lasa-l sa se raceasca si taie-l in doua, pe orizontala, pentru a forma doua blaturi. Amesteca untul cu zaharul si apoi adauga mirodeniile pentru crema. Unge o bucata de blat cu jumatate din cantitate, asaza cealalta bucata de blat si decoreaza tortul cu restul de glazura.

Taguri Retete torturi

Articole recomandate

Citeste si despre