Le poti oferi celor dragi un minunat tort de sarlota, fara sa fii nevoita sa petreci prea mult timp in bucatarie sau sa folosesti cuptorul.
Foto: evernewrecipes.com
Timp de preparare
30 minute+ 5 ore (la racit)
Dificultate
Usoara
Ingrediente
5 oua
100 g zahar
1 l frisca lichida
350 ml lapte
5 plicuri gelatina
cacao
esenta cafea
Mod de preparare
Bate frisca si da-o la frigider. Intr-o craticioara, amesteca ouale, zaharul si 250 ml de lapte, apoi pune aceasta compozitie pe aragaz, la foc mic. Amesteca in mod continuu, pana cand se topeste zaharul.
Lasa compozitia la racit.
Separat, fierbe laptele ramas si amesteca-l cu gelatina. Dupa omogenizare, adauga amestecul de lapte si gelatina peste compozitia anterioara.
Adauga esenta de cafea, apoi rastoarna compozitia aceasta peste frisca scoasa de la frigider.
Toarna crema intr-o forma rotunda de tort, apoi da-o la frigider, pentru circa 5 ore.
Serveste tortul decorat cu frisca sau fructe de sezon.