Tortul diplomat este unul dintre cele mai populare si indragite deserturi! Este delicios si racoritor. Afla cum sa-l prepari!
Ingrediente
1 l de frisca Hulala (sau alta frisca, de exemplu Maestro)
3 plicuri gelatina
4 oua
2 cani zahar
2 plicuri vanilie
fructe (2 banane, 1 portocala)
1 cutie compot ananas
Mod de preparare
Frisca se bate si se pune la rece, apoi se taie fructele. Se freaca zaharul cu ouale si vanilia.
Gelatina se dizolva in compotul de ananas. Separat pe baie de aburi se pune gelatina, pana devine fierbinte (sa nu dea in clocot). Se adauga gelatina fierbinte peste ouale batute cu zaharul, se adauga frisca, apoi fructele si se amesteca bine (nu va faceti probleme daca zaharul nu s-a topit, il lasati asa).
Se da la frigider pentru 2 ore.
Din aceasta compozitie se obtin 2 torturi (tava de chec).
Se pune in tava o folie si apoi turnam compozitia. Cand s-a inchegat bine, rasturnam tava.
Este foarte bun si se prepara repede .
Reteta recomandata si gatita de cab03.