Tortul Joffre este idel pentru aniversari si evenimente festive. Este delicios, cremos si aromat.
Timp de preparare
60 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
100 ml apa
300 grame zahar
100 grame cacao
400 grame ciocolata amaruie
8 oua
10 ml esenta de rom
10 grame zahar vanilat
10 ml esenta vanilie
400 grame unt
20 grame faina
Mod de preparare
Combina zaharul, apa, cacaoa si ciocolata intr-o cratita si lasa sa se topeasca. Amesteca din cand in cand pana obtii o crema. Lasa apoi sa se raceasca la temperatura camerei.
Separa ouale si bate bine albusurile. Incoporeaza treptat si faina peste albusuri. In crema cu ciocolata adauga galbenusurile si aromele si amesteca bine. Adauga o treime din crema de cacao peste albusuri. Toarna aceasta compozitie intr-o tava tapetata cu hartie de copt si da la cutpor pentru 30 de minute.
Adauga untul in crema de ciocolata ramasa si amesteca bine. Cand blatul este gata, lasa-l sa se raceasca dupa care il tai pe jumatate. Adauga apoi jumatate din crema peste primul blat, acopera cu al doilea blat si adauga si restul de crema.
Niveleaza crema si rade pe deasupra ciocolata. Poti orna cu cirese confiate.
Tipul bucatariei
Bucatarie internatnala