Tortul Sacher este un desert austriac foarte gustos, o reteta speciala pentru toti membrii familiei tale!
Foto: mylot.com
Timp de preparare
60 min.
Dificultate
medie
Ingrediente
Pentru blat
150 g ciocolata amaruie
110 g zahar pudra
110 g zahar tos
6 oua
130 g unt
125 g faina
miezul de la un baton de vanilie
Pentru umplutura si glazura
300 g dulceata de caise
o cana de zahar
1/8 ml apa
200 g ciocolata
Mod de preparare
Topeste ciocolata amaruie pentru blat, la bain-marie.
Separa ouale in galbenusuri si albusuri.
Pune intr-un castron untul, adauga zaharul pudra si miezul de vanilie. Freaca-le bine cu mixerul. Adauga, pe rand, fiecare galbenus, in paralel cu cate putina ciocolata topita.
Bate albusurile spuma, adauga zaharul tos si incorporeaza-le in aluat. Pune compozitia intr-o forma de tort si bag-o la cuptor (15 minute cu usa la cuptor intredeschisa, si inca 40 cu ea inchisa).
Scoate-l, indeparteaza forma, lasa-l sa se raceasca si taie-l apoi in doua, pe orizontala.
Pune dulceata intr-o craticioara si incalzeaste-o putin, apoi umple cu ea foile si pastreaza putina si pentru a unge tortul deasupra.
Prepara glazura prin fierberea zaharului cu apa si adaugarea ciocolatei topite in prealabil. Amesteca bine pe foc, pana cand se ingroasa si toarn-o peste tort.