Tort Sacher

/ / Modificat: 2012-11-20
Tort Sacher

Tortul Sacher este un desert austriac foarte gustos, o reteta speciala pentru toti membrii familiei tale!

Foto: mylot.com

Timp de preparare

60 min.

Dificultate

medie

Ingrediente

Pentru blat

150 g ciocolata amaruie

110 g zahar pudra

110 g zahar tos

6 oua

130 g unt

125 g faina

miezul de la un baton de vanilie

Pentru umplutura si glazura

300 g dulceata de caise

o cana de zahar

1/8 ml apa

200 g ciocolata

Mod de preparare

Topeste ciocolata amaruie pentru blat, la bain-marie.

Separa ouale in galbenusuri si albusuri.

Pune intr-un castron untul, adauga zaharul pudra si miezul de vanilie. Freaca-le bine cu mixerul. Adauga, pe rand, fiecare galbenus, in paralel cu cate putina ciocolata topita.

Bate albusurile spuma, adauga zaharul tos si incorporeaza-le in aluat. Pune compozitia intr-o forma de tort si bag-o la cuptor (15 minute cu usa la cuptor intredeschisa, si inca 40 cu ea inchisa).

Scoate-l, indeparteaza forma, lasa-l sa se raceasca si taie-l apoi in doua, pe orizontala.

Pune dulceata intr-o craticioara si incalzeaste-o putin, apoi umple cu ea foile si pastreaza putina si pentru a unge tortul deasupra.

Prepara glazura prin fierberea zaharului cu apa si adaugarea ciocolatei topite in prealabil. Amesteca bine pe foc, pana cand se ingroasa si toarn-o peste tort.

Articole recomandate

Citeste si despre