Continutul de nutrimente al alimentelor

/ / Modificat: 2006-02-28
Continutul de nutrimente al alimentelor
Intrebare:

- Am un baietel de 6 ani, care a avut o tumora canceroasa, tratata, iar acum e bine. Pe langa tratamentul medical urmeaza un regim alimentar, aproape naturist, adica o singura masa din zi e calda,in rest cruditati. Care sunt alimentele cu continut ridicat de proteine, care sa-i inlocuiasca carnea?

Raspuns:
 

La solicitarea dumneavoastra de a va oferi o lista de alimente cu continut crescut de proteine care sa inlocuiasca carnea, eu am gasit aceasta lista.

Sper sa va fie de folos. Nu v-as recomanda totusi sa inlocuiti complet carnea din alimentatie mai ales unui copil, dar mai departe e decizia dumneavoastra.



Dr. Dana Paduraru,
Medic rezident in specialitatea chirurgie pediatrica

Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii "Grigore Alexandrescu"



Detalii specialist


















































































































































































































































































































































































































































































































Denumirea alimentului
(100g)


Proteine
(g)


Lipide
(g)


Glucide
(g)


Calorii
(kcal)

lapte de vaca 4 4 4 675
Iaurt 4 4 4 672
Branza de vaci slaba 27 27 4 97
Urda 18 18 6 136
Branza telemea 20 20 - 248
Carne slaba 20 20 - 118
Peste slab 20 20 - 89
Oua (2 bucati) 14 14 - 152
Andive 1 1 - 4
Ardei gras 1 1 3 16
Cartofi 2 2 4 24
Castraveti 1 1 20 84
Ceapa 1 1 3 16
Ciuperci 5 5 10 60
Conopida 2 2 2 16
Dovlecei - - 4 16
Fasole verde 2 2 5 28
Gulii 1 1 6 28
Mazare verde boabe 8 8 15 92
Morcovi 1 1 10 44
Pastarnac 1 1 15 64
Patrunjel radacina 1 1 10 44
Rosii 1 1 4 20
Vinete 1 1 5 24
Praz 2 2 10 48
Ridichi - - 4 16
Salata verde 1 1 3 44
Sfecla rosie 1 1 10 44
Spanac 3 3 2 20
Telina 1 1 2 12
Usturoi 7 7 25 128
Varza alba 1 1 5 24
Afine - - 15 60
Banane 1 1 20 84
Caise 1 1 15 64
Capsuni - - 10 40C
Cirese de mai 1 1 10 44
Cirese de iunie 1 1 15 64
Coacaze rosii 1 1 10 44
Corcoduse - 10 40
Fragi 1 1 10 44
Grepfruit - - 6 24
Gutui - - 15 60
Lamai - - 6 24
Mandarine - - 10 40
Mere cretesti - - 10 40
Mere ionatane - - 15 60
Mure 1 1 15 64
Pepene (galben, verde) - - 5 20
Pere bergamote - - 20 20
Piersici - - 15 60
Portocale - - 10 40
Prune - - 20 80
Zmeura 1 1 15 64
Struguri 2 2 20 96
Visine 1 1 15 64
Curmale 1 1 74 300
Prune uscate cu samburi 2 2 71 292
Smochine 4 4 58 257
Stafide 2 2 71 292
Fasole uscata boabe 23 23 47 296
Mazare uscata boabe 21 21 53 314
Linte uscata boabe 25 25 52 326
Paine alba 10 10 50 240
Faina de grau 10 10 75 340
Malai 10 10 75 348
Mamaliga pripita 2 2 12 56
Orez 8 20 76 345
Gris 10 3 75 340
Fulgi de ovaz 14 - 65 379
Paste fainoase cu ou 10 8 80 378
Paste fainoase fara ou 5 10 75 329
Fainoase fierte 2 14 20 88
Biscuiti 10 10 74 426
Alune (in coaja) 9 5 10 382
Nuci (in coaja) 20 2 4 632
Smantana 20% 3 10 3 204
Unt - 9 - 720
Ulei - - - 900
Margarina - - - 720
Zahar - - 100 410



Articole recomandate

Citeste si despre