Ciuperci umplute cu cascaval

/ / Modificat: 2017-02-16
Ciuperci umplute cu cascaval

Ciupercile sunt bogate in vitamine (A, C, D si complexul B) si minerale (magneziu, zinc, fosfor, fier, potasiu), motiv pentru care nu trebuie sa lipseasca din alimentatia familiei tale si nici din dieta copilului mic, de peste 1 an, aflat in plina dezvoltare.

Iata cum sa prepari ciupercile astfel incat sa fie pe placul celor dragi!

INGREDIENTE

- 16 ciuperci Champignon;
- 1 sau 2 catei de usturoi, dupa gust;
- 8 felii de cascaval afumat sau clasic de la Hochland, in functie de preferinte;
- o ceapa mare;
- crutoane;
- o legatura de patrunjel proaspat;
- sare si piper.

MOD DE PREPARARE

Preincalzeste cuptorul la 200 grade.

Spala ciupercile apoi taie-le coditele, dupa care toaca marunt ceapa si usturoiul. Asaza ciupercile pe o tava acoperita cu hartie de copt si umple-le cu ceapa si usturoi, apoi condimenteaza cu sare si piper.

Taie feliile de cascaval pe jumatate si pune-le peste ciuperci. Faramiteaza crutoanele (le poti bate cu un ciocan de bucatarie) si patrunjelul tocat.

Lasa ciupercile la cuptor timp de 20 de minute, pana cand painea capata o culoare aurie, iar cascavalul este topit. Preparatul poate fi servit ca atare sau ca garnitura, alaturi de un piept de pui sau de curcan la gratar, la masa de pranz.

In perioada 13 februarie - 9 aprilie 2017, cumpara produse Hochland cu eticheta promotionala si primesti garantat un magnet cu un personaj Disney/Pixar. Inscrie apoi codul de pe eticheta promotionala pe hochland.ro/disney si poti castiga un plus Dory sau Nemo.

Taguri Ciuperci umplute Retete cu cascaval

Articole recomandate

Citeste si despre