Pestele la cuptor cu sos combinat este un preparat pescaresc, specific zonei Delta Dunarii.
Timp de preparare
80 minute
Dificultate
Medie
Ingrediente
1,2-1,5 kg peste
100 g unt
1/2 lamaie
sare
piper
verdeata tocata
2 lingurite zeama de lamaie
2 linguri ulei
1/2 ceapa
1 castravete acru
otet din vin
mustar
Mod de preparare
Curata pestele de solzi si intestine, apoi presara peste el sare si piper si lasa-l la macerat o ora.
Aseaza pestele intr-o tava cu unt si da-l la cuptor.
Intre timp pregateste un sos din zeama de lamaie, ulei, ceapa tocata marunt, castravete cubulete, sare, otet si mustar.
Stropeste pestele in permanenta cu acest sos, pana este gata. Scoate pestele pe un platou si pastreaza sosul intr-o sosiera.
Serveste pestele cu garnitura preferata.
Tipul bucatariei
Internationala