Retete de paste usor de gatit in familie

/ / Modificat: 2022-11-02
Retete de paste usor de gatit in familie

Pastele sunt satioase si sanatoase si sunt un preparat potrivit atat la pranz, cat si la cina. In plus, sunt usor de gatit in familie, inainte de a le savura impreuna.

Cand ai un copil caruia ii place sa stea pe langa tine la bucatarie, este chiar indicat sa ii incurajezi sis a gasesti modalitati de a-l ajuta sa te ajute. Puteti gati impreuna retete simple si gustoase, care vor fi pe placul intregii familii.

E greu de crezut ca exista cineva caruia sa nu-i placa pastele. Asa ca ia-ti micul ajutor de bucatar langa tine si faceti o surpriza delicioasa tuturor celor din casa.

Cele mai simple retete de paste

Nu doar luatul mesei impreuna este o activitate de familie, ci si gatitul. Conecteaza-te cu copilul tau in timp ce pregatiti cina, spre exemplu. Puteti discuta lucruri interesante despre gatit, el poate invata lucruri noi, tu afli ce ii place si ce nu; puteti povesti fiecare despre cum a fost ziua si nici nu va veti da seama cand a zburat timpul si masa este gata.

Paste carbonara a mancat, cu siguranta, oricine. Reteta este simpla, rapida, iar copilul te poate ajuta! Aveti nevoie pentru o portie de 200 g spaghete sau penne, dupa preferinta, de 150 g parmezan, 200 g bacon, 2 oua intregi, 1 galbenus, sare si piper. Atentie! La pastele carbonara nu se pune niciodata smantana!

Se pune apa la fiert si cand incepe sa clocoteasca se adauga pastele. Le lasi sa fiarba cateva minute, pana se inmoaie, dar nu complet; asta se numeste al dente. Se clatesc, apoi, sub jet de apa rece si se scurgi printr-o strecuratoare mai mare. Cat timp pastele fierb, se prepara sosul: se taie bacon-ul in fasii subtiri, se caleste intr-o tigaie cu 3 linguri de ulei. Ouale si galbenusul suplimentar se bat bine intr-un bol si se adauga parmezanul, amestecand pana cand compozitia devine omogena. Se adauga sare, piper si bucatile de bacon calite si se amesteca din nou totul cu o spatula de lemn. Cand sosul este gata, se adauga peste paste si cina e gata!

Puteti face impreuna si paste bolognese bune ca in Italia. Se pot pregati fie folosind spaghete, fie tagliatele. La 500 gr de spaghete ai nevoie de 500 g de carne tocata, 200 ml suc de rosii si 500 ml de apa. Adaugi un morcov, o ceapa, trei catei de usturoi si 3 linguri de ulei, oregano, cimbru, rozmarin, sare si piper.

Pastele se fierb in apa cu sare aproximativ 8 minute, dupa ce apa a inceput sa clocoteasca, se clatesc apoi sub jet de apa rece si se lasa la scurs. Între timp va apucati sa pregatiti sosul: se taie marunt toate legumele, se calesc intr-o tigaie cu ulei incins, pana cand ceapa devine transparenta. Se adauga ierburile si carnea tocata si se amesteca totul bine, timp de 5 minute, dupa care se toarna sosul de rosii si 400 ml de apa. Totul se lasa la fiert pana cand sosul se ingroasa, iar apoi se adauga pastele fierte si se lasa pe foc inca aproximativ 2 minute pe foc. In momentul servirii, deasupra se poate adauga parmezan ras, dupa gust.

Prefeati pastele fara carne? Puteti face penne quattro formagi. Pentru o portie e nevoie de 250 g penne, 250 g smantana, cate 70 g de parmezan ras, mozzarella rasa si gorgonzola, o lingura de ulei de masline, o lingurita de unt, oregano, sare si piper.

Pennele se fierb aproximativ 8 minute dupa ce incepe apa sa clocoteasca, timp in care se pregateste sosul. Untul se topeste in tigaie, apoi se adauga samantana, sarea si piperul, iar cand totul incepe sa fiarba se adauga branzeturile. Se lasa compozitia pe foc 5 minute, amestecand pana cand sosul este bine omogenizat, dupa care se da focul la minim si se mai lasa inca 2-3 minute. Se adauga pennele si se amesteca foarte bine si totul este gata in mai putin de 30 de minute.

FOTO: Pixabay

Taguri Retete paste

Articole recomandate

Citeste si despre