Atentie la afectiunile comune vara - cand mergem la pediatru, la consult in cadrul clinicii Hereditas Suceava

/ / Modificat: 2024-07-15
Atentie la afectiunile comune vara - cand mergem la pediatru, la consult in cadrul clinicii Hereditas Suceava

 

Vara este sezonul perfect pentru relaxare. Chiar daca gandul este mai degraba la activitatile de sezon si la cate distractii sa bifati impreuna cu cei mici, nu uitam ca si in acest sezon avem cateva griji. Sunt afectiuni specifice, cauzate de contextul climatic al verii, despre care ar fi bine sa fim precauti.

 

Ce boli de sezon ne trimit de indata la pediatru

Otitele sunt printre cele care trebuie amintite, avand in vedere ca este sezonul prielnic pentru mers la piscina si la mare. Ati auzit probabil recomandarea ca ar fi bine sa evitati ca in urechea copilului sa patrunda apa - oare de ce? Pentru ca din cauza apei din bazin, piscina, mare, poate sa apara otita externa. Adica se inflameaza canalul urechii extern.

 

Durerea este, de obicei, simptomul alarmant care indica prezenta unei astfel de afectiuni. Este momentul in care veti face imediat o programare la pediatrie in Suceava sau in orasul de provenienta. Alte simptome pot fi:

 

  • Durerea intensa in ureche sau in zona capului.

  • Mancarime sau senzatia de arsura in ureche.

  • Roseata, secretii.

  • Auz afectat.

 

Insolatia este, de asemenea, un factor de risc. Chiar daca nu este o afectiune grava, care sa puna viata in pericol, in cazul copiilor este periculoasa. Este tentant sa va petreceti cat mai mult timp in aer liber, la soare, pe plaja, insa riscul de deshidratare severa si de a dezvolta insolatie este destul de mare. Printre simptome se numara:

 

  • Starea de slabiciune.

  • Greata, posibil varsaturi.

  • Dureri de cap.

  • Febra, ameteala, apatie si lipsa poftei de mancare.

 

Atentie, insolatie poate face si un copil, dar si un adult, chiar si in lipsa unei arsuri solare. Desi cei mai multi cred ca insolatie face doar acea persoana care s-a expus la soare pana cand a facut si arsuri vizibile, de fapt, nu este neaparat sa aiba si aceasta implicatie.

 

Enterocolita

O mai mare frecventa are si enterocolita. Vorbim despre infectia cu bacterii, virusuri sau paraziti care afecteaza intestinul, infectarea fiind posibila prin consumul de alimente sau bauturi contaminate. Se manifesta prin:

 

  • Greata, varsaturi.

  • Dureri abdominale.

  • Febra, frisoane.

  • Lipsa apetitului.

 

in functie de severitatea infectiei, simptomele pot fi mai grave de atat. De asemenea, in functie de sursa infestarii, tratamentul poate fi unul tintit sa distruga bacteria cauzatoare de enterocolita. Daca este viral, vor fi administrate fluide si medicamente pentru simptomele experimentate. Desigur, situatia este mai severa in functie de pacient, mai grava daca este vorba despre sugari, spre exemplu.

 

Indiferent de situatie, ar fi bine sa apelati la medicul pediatru, programandu-va la clinica Hereditas Suceava. in cazul copiilor, situatia se poate complica, in sensul in care la sugari spre exemplu, nu pot fi administrate orice fel de medicamente. Sugarul poate refuza total alimentatia sau hidratarea, eventual are si alte afectiuni, poate unele cronice, deci este imperios necesar sa solicitam o programare imediat. La Hereditas puteti face acest lucru rapid si sigur, online sau telefonic.

 

 Contact:

+40 330 408 407

office@clinica-hereditas.ro

 

 

Sursa foto: clinica-hereditas.ro

 

 

 

Taguri Afectiuni copii Vara Pediatru copii Clinica

Articole recomandate

Citeste si despre