Cum tratam eficient diareea

/ / Modificat: 2017-06-09
Cum tratam eficient diareea

Episoadele diareice apar atunci cand ne este lumea mai draga si sunt printre cele mai neplacute afectiuni ale tractului digestiv, intrucat se manifesta prin dureri acute de burta si drumuri dese la toaleta.

Digestia sanatoasa este unul dintre principalele fundamente ale starii noastre de bine. Nu este o surpriza ca intestinul uman este cea mai importanta parte a tractului digestiv si joaca un rol important in apararea corpului nostru de imbolnaviri. Diareea apare ca un simptom al multor tulburari gastrointestinale.

Toate situatiile de diaree sunt caracterizate printr-un dezechilibru intre absorbtia intestinala si secretia de fluide si electroliti. Diareea severa duce la pierderea de lichide si deshidratare. Aceasta situatie poate prezenta un risc vital in cazul sugarilor, persoanelor in varsta, persoanelor subnutrite sau a celor cu un sistem imunitar scazut.

tasectan-familia

Care sunt cauzele diareei?

La bebelusi, cea mai comuna cauza a diareei este rotavirusul, care genereaza gastroenterita, intrucat afecteaza intestinul subtire, distrugand enterocitele. In cazul adultilor, episoadele diareice pot fi cauzate de:

- infectii bacteriene ale tractului digestiv (E.coli, Campylobacter, Salmonella);
- intoleranta alimentara;
- anumite medicamente: antibiotice, antihipertensive, antiacide pe baza de magneziu;
- colon iritabil;
- cauze parazitare;
- interventii chirurgicale la nivelul stomacului.

Cum prevenim si cum tratam diareea?

Pentru a preveni aparitia episoadelor diareice, in primul rand, trebuie sa acordam o atentie deosebita alimentatiei adoptand un regim echilibrat.

Pentru tratarea diareei, in schimb, este important sa urmam cateva sfaturi simple:

Bea multe lichide, in special apa plata, pentru a preveni deshidratarea organismului. De asemenea, recomandate sunt solutiile cu glucoza – electroliti, care se gasesc in farmacii. Daca nu reusesti sa bei suficienta apa, poti lua in considerare si supele sarate.

Cand vine vorba de alimentatie, specialistii recomanda sa optam pentru alimente usor de digerat: ex. dieta BRAT (banane, orez, sos de mere si paine prajita) sau dieta CRAM (cereale, orez, sos de mere si lapte), supa de morcov sau terci.

De preferat, pe cat posibil incearca sa mananci doar alimente cu proteine, sarace in grasimi si fara lactoza, si carbohidrati usor de digerat.

Daca suferi de diaree, evita:

- Alimentele grase si condimentate;
- Legumele bogate in fibre, cum ar fi varza, mazarea, fasolea si lintea;
- Bauturile reci, bauturile acidulate, alcool si cafea, fumatul.

Cum se trateaza diareea la copii mici?

Administrarea unei cantitati suficiente de apa si electroliti, chiar de la inceput, este cel mai important mod de a preveni deshidratarea. La cateva ore dupa rehidratarea cu succes, copiii pot manca o dieta normala, cu alimente pe care le-au tolerat inainte.

Contacteaza medicul de fiecare data cand diareea este severa si persistenta!

De asemenea, recomandat in cazul episoadelor diareice este Tasectan, o noua alternativa de tratament a diareei acute care restabileste echilibrul dintre absorbtie si secretie, fiind un raspuns fiziologic la diareea acuta aparuta la sugari, copii, adulti si pacienti varstnici.

tasectan

Tasectan contine gelatina tanat, un complex care traverseaza nemodificat stomacul si care formeaza in mediul alcalin al intestinului un film mucoadeziv pe baza de proteine, care acopera si protejeaza vilii intestinali prevenind adeziunea bacteriilor gram negative si protejand impotriva modificarilor pH-ului rezultate din procesele de fermentatie.

Tripla actiune Tasectan:

- Protejeaza peretele intestinal formand un film protector;
- Neutralizeaza germenii si toxinele care provoaca diareea, prin impiedicarea contactului acestora cu mucoasa intestinala;
- Contribuie la eliminarea patogenilor responsabili de diaree si restabileste rapid functionarea normala a peretelui intestinal.

Tasectan imbunatateste rapid si sigur simptomele de diaree si actioneaza exclusiv la nivel intestinal, deci nu este absorbit in organism. Nu are efecte negative asupra functiei intestinale si restabileste compozitia fiziologica a florei intestinale. Nu contine lactoza, gluten, drojdie de bere sau soia si este disponibil in farmacii (se elibereaza fara prescriptie medicala). 

Tasectan este sigur si pentru copiii cu varsta mai mica de trei ani. 

Datorita faptului ca e util in toate cazurile de diaree acuta si poate fi administrat intregii familii, Tasectan ar trebui sa fie prezent in fiecare casa si in trusa de prim ajutor de calatorii.

Taguri Diaree Tratamente diaree copii Diaree copii

Articole recomandate

Citeste si despre