7 alimente care cresc energia in sarcina

/ / Modificat: 2024-07-14
7 alimente care cresc energia in sarcina

Nu este niciun secret ca sarcina poate fi epuizanta. Cresterea copilului este o munca grea! De fapt, senzatia de oboseala poate fi, de obicei, unul dintre primele semne ale sarcinii, iar oboseala poate persista pe parcursul tuturor trimestrelor de sarcina.

 

Unul dintre cele mai mari motive din spatele acestei scaderi de energie este cresterea hormonului progesteron. Desi joaca un rol-cheie in mentinerea sarcinii timpurii, progesteronul poate avea un efect sedant asupra femeilor, explica Temeka Zore, MD, medic ginecolog-obstetrician si endocrinolog reproductiv din California. Impreuna cu cresterea progesteronului, este, de asemenea, doar solicitant din punct de vedere fizic sa creasca un alt om, astfel incat este important sa te asiguri ca organismul tau primeste nutrientii si odihna de care are nevoie, adauga ea.

 

Care ar fi o alta cauza care sta la baza oboselii pe care femeile insarcinate o simt adesea? Modificarile volumului sanguin, ale tensiunii arteriale si ale glicemiei. "Minimizarea varfurilor si scaderilor dramatice ale zaharului din sange este cel mai bine mentinuta de alimente care pot furniza energie si pot mentine zaharul din sange la niveluri mai constante", spune Zore. 

 

"Alimentele precum proteinele si carbohidratii complecsi sunt surse excelente de energie care furnizeaza nutrienti esentiali pentru corpul dumneavoastra si va pot mentine nivelul zaharului din sange." In timp ce cofeina si zaharul pot fi solutiile dvs. obisnuite pentru un impuls rapid de energie, in timpul sarcinii acestea vor duce probabil la o "energie ridicata" (din cauza cresterii zaharului din sange) urmata de o cadere, lasandu-te sa te simti la fel de obosita ca inainte.

 

Din fericire, exista o multime de alte optiuni excelente pentru cresterea naturala a nivelului de energie in timpul sarcinii. 

 

1. Apa

Bine, aceasta nu este mancare, dar daca te intrebi cum sa obtii energie in timpul sarcinii, asigurandu-te ca te hidratezi este una dintre cele mai bune modalitati. Apa este componenta principala a sangelui si ajuta la transportul nutrientilor cheie catre celulele tale, iar oboseala este unul dintre primele semne ca organismul tau are putine lichide. Probabil ca nu multi oameni beau efectiv intre sase si opt pahare de apa pe zi - iar atunci cand esti insarcinata ar trebui sa bei chiar mai mult, deoarece corpul tau este ocupat sa produca lichidul amniotic al bebelusului. (Apa pe care o bei ajuta la refacerea constanta a rezervei de lichide.) Deshidratarea poate creste, de asemenea, riscul de infectii ale tractului urinar si de travaliu prematur.

 

2. Nuci

Gustarea pe tot parcursul zilei te poate ajuta sa iti mentii energia in timpul sarcinii - iar nucile sunt o optiune convenabila (si sanatoasa) de purtat cu dvs. Acestea ofera proteine si fibre pentru a te mentine satula mai mult timp, plus grasimi sanatoase (inclusiv omega-3 care stimuleaza creierul) si magneziu (din care ar trebui sa obtii aproximativ 350 miligrame pe zi).

 

3. Faina de ovaz

Inca un motiv pentru a nu sari peste micul dejun! Ovazul este incarcat cu fier si zinc, doua elemente cunoscute pentru eliminarea oboselii. In plus, "fulgii de ovaz sunt bogati in vitamine B, care sunt excelente pentru energie", spune llyse Schapiro, un dietetician certificat cu sediul in Greenwich, Connecticut. Nu numai ca vitaminele B sustin functionarea sanatoasa a celulelor si ajuta la metabolizarea macronutrientilor, cum ar fi proteinele, carbohidratii si grasimile, dar ele pot fi, de asemenea, excelente pentru persoanele cu anemie, deoarece ajuta la regenerarea sangelui. Fulgii de ovaz sunt, de asemenea, bogati in fibre solubile - un carbohidrat cu ardere lenta care este excelent pentru energie sustinuta - si beta-glucan, un tip de fibra care poate ajuta la imbunatatirea sensibilitatii la insulina si la reducerea riscului de diabet de tip 2, explica Largeman-Roth.

 

4. Mango

Multe femei insarcinate sunt usor anemice, in special in ultimele etape ale sarcinii, cand organismul se pregateste pentru nastere si produce o cantitate mare de sange suplimentar. Si - ai ghicit - anemia te face obosita. Salvarea ta? Mango. "Zaharurile naturale din fructe din mango ridica nivelul de energie", spune Largeman-Roth. "In plus, mango proaspat este o sursa excelenta de acid folic, care poate ajuta la prevenirea defectelor congenitale." Mango are, de asemenea, vitamina C, care ajuta organismul sa absoarba efectele energizante ale alimentelor bogate in fier, cum ar fi carnea rosie slaba si fasolea.

 

5. Spanacul

Spanacul este un exemplu excelent de aliment bogat in fier. Fierul ajuta la transportul oxigenului in tot corpul, iar lipsa de fier te poate face sa te simti epuizata. O cana de spanac fiert ofera 6,4 miligrame de fier. Pastreaza o punga de spanac la indemana pentru salate si sote, si chiar strecoara-l in lasagna de duminica. Retine ca, desi spanacul este bogat in fier pentru o leguma, ai nevoie de un total urias de 27 miligrame de fier in fiecare zi in timpul sarcinii, asa ca continua sa iei si vitamina prenatala.

 

6. Cartofii dulci

Iata un alt aliment care te ajuta sa atingi cota de fier si sa iti stimulezi energia - un cartof dulce mediu ofera 0,8 miligrame. In plus, cercetarile spun ca vitamina C si cuprul ajuta organismul sa absoarba fierul. Bonus: organismul tau foloseste betacarotenul din cartofii dulci pentru a produce vitamina A, care ajuta la dezvoltarea ochilor, oaselor si pielii copilului.

 

7. Merele

Expresia "un mar pe zi" a fost inventata pentru un motiv. Merele contin mult bor, un alt mineral care poate ajuta la cresterea naturala a energiei, spune Schapiro. In plus, merele contin zaharuri naturale precum glucoza si fructoza, ambele carbohidrati simpli care pot ajuta la obtinerea unui impuls energetic rapid, fara varfuri de zahar in sange. De asemenea, sunt pline de fibre (putin peste 4 grame!), care pot fi eficiente atunci cand incerci sa reglezi si sa controlezi zaharul din sange. Inca un beneficiu al consumului de mere in timpul sarcinii? Potrivit unui studiu care a analizat date de la peste 1.200 de femei insarcinate si copiii lor dupa nastere, merele pot fi, de asemenea, protectoare impotriva dezvoltarii astmului si alergiilor in copilarie. Largeman-Roth recomanda asocierea unui mar cu doua linguri de unt de arahide sau de migdale pentru o gustare satioasa care are un echilibru de carbohidrati, proteine si grasimi sanatoase.

 

https://www.thebump.com/a/pregnancy-energy-boosters

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Alimente Energie Sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre