In timpul sarcinii este important sa ai grija ce alimente consumi, dar mai ales la consumul de ceaiuri, deoarece unele plante au efecte nedorite asupra sarcinii.
Desi aceste bauturi sunt benefice pentru sanatate, in mod normal, in timpul sarcinii acestea trebuie evitate, deoarece sunt periculoase pentru dezvoltarea fatului. Unele dintre ele pot duce chiar si la avort spontan. Iata care sunt plantele pe care trebuie sa le eviti:
Menta
Ceaiul de menta este o infuzie care este folosita in mod obisnuit pentru a crea o stare de relaxare sau de bine. Cu toate acestea, nu este potrivit in timpul sarcinii si alaptarii, deoarece contine substante potential abortive si toxice pentru fat. De fapt, poate afecta ficatul, rinichii si creierul copilului in curs de dezvoltare.
Lemn dulce
Infuzia de lemn dulce poate duce la cresterea tensiunii arteriale prin cresterea acesteia. Influentarea acestui parametru fiziologic in timpul sarcinii ar putea fi periculoasa pentru fat si ar putea stimula nasterea prematura. De asemenea, poate reduce productia de lapte matern, asa ca nu trebuie inclus in alimentatie nici in timpul alaptarii.
Anason, salvie, rubarba
Anasonul, salvia si rubarba pot provoca contractii in uter, ceea ce poate duce la nasteri premature sau chiar la avorturi spontane. De fapt, nu este neobisnuit ca aceste infuzii sa provoace sangerari daca sunt administrate in timpul sarcinii. Acestea sunt considerate deosebit de periculoase.
Infuzie de turmeric
Turmericul este un condiment cu multiplr beneficii pentru sanatate. Are efecte antiinflamatorii care au fost dovedite de stiinta, ajuta la prevenirea si tratarea multor patologii. Cu toate acestea este puternic descurajat in timpul sarcinii, deoarece consumul acestuia este asociat cu efecte abortive sau neurotoxice.
Ceai verde/negru
Ceaiul verde, dar si cel negru, sunt unele dintre cele mai consumate ceaiuri din plante din lume. Desi aportul sau nu este total interzis in timpul sarcinii, este indicat sa se limiteze includerea sa in alimentatie. In primul rand, trebuie remarcat faptul ca acesta contine cofeina, un alcaloid care s-a dovedit a provoca efecte secundare in timpul sarcinii.
In plus, consumul excesiv poate induce travaliul prematur sau avortul spontan. Poate impiedica chiar si absorbtia fierului si a acidului folic, nutrienti esentiali pentru a asigura dezvoltarea corecta a fatului. In mod ideal, ceaiul ar trebui sa fie evitat, desi maximum doua cesti pe zi sunt sigure, atata timp cat nu consumi si cafea.
FOTO: freepik.com