Atunci cand esti insarcinata iti pui tot felul de intrebari cu privire la alimentatie, un capitol foarte important si deloc de neglijat.
Nu tot ce este bun este si permis sa mananci in sarcina. Unul dintre alimentele la care trebuie sa fie atenta o viitoare mamica este maioneza.
Principala conditie ca sa poti manca maioneza este sa fie preparata cu oua pasteurizate. Maioneza cumparata din supermarket este buna de consumat pentru ca producatorii folosesc, in general, oua pasteurizate. Pentru siguranta, cel mai bine este sa se verifice eticheta.
Daca iei masa in oras cel mai bine este sa intrebi daca ouale au fost pasteurizate.
Maioneza de casa este interzisa
Ouale crude sau fierte moi pot contine Salmonella, o bacterie care poate produce toxiinfectie alimentara cu varsaturi si diaree severa, dureri abdominale si febra. Maioneza preparata in casa se face cu oua crude. De aceea, riscul este foarte mare.
Cum trebuie gatite ouale
Daca esti insarcinata si ai pofta sa mananci oua trebuie sa prepari termic foarte bine si albusul si galbenusul. Oul se fierbe cel putin 7 minute, iar cel prajit trebuie facut bine pe ambele parti. O femeie insarcinata nu ar trebui sa consume niciodata ouale moi.