Pepenii galbeni sunt fructe gustoase și pline de nutrienți, disponibile mai ales în lunile de vară. Există numeroase beneficii pe care acest fruct le are pentru sanitate. Astfel, puteți lua în considerare consumul de pepene galben în timpul sarcinii.
Departamentul de Agricultură al Statelor Unite ale Americii (USDA) sugerează că femeile ar trebui să consume zilnic două căni de fructe atunci când sunt însărcinate, iar pepenii galbeni pot fi o optiune sanatoasa si gustoasa.
Este sigur să mănânci pepene galben în timpul sarcinii?
Da, puteți mânca pepene galben in timpul sarcinii, dar cu moderație. Aceștia sunt extrem de benefici în timpul sarcinii și oferă cele mai bune substanțe nutritive, satisfăcând în același timp papilele gustative. Cu un număr moderat de calorii și cu o valoare nutritivă ridicată, pepenele galben este un fruct foarte bun pentru femeile însărcinate, deoarece ajuta la creșterea și dezvoltarea bebelușului tău.
Cu toate acestea, nu fiți surprinsă dacă medicul vă spune să evitați fructele, deoarece ar putea conține bacteria listeria la exterior. Consumul lor este sigur atât timp cât le spălați bine, decojiți învelișul exterior, tăiați, feliați și consumați cu grijă pulpa din interior.
Pepenii dulci conțin cele mai vitale componente esențiale pentru creșterea fătului tău. Vă sfătuim să adăugați o cantitate decentă de pepene galben în dieta săptămânală, deoarece 100 de grame de pepene galben vă oferă următoarea nutriție:
- Energie - 34 Kcal
- Carbohidrați - 8,6gm
- Proteine - 0.84gm
- Grăsimi - 0.19gm
- Zahăr - 7.86gm
- Fibre dietetice - 0.9gm
- Tiamina (B1) - 0.017mg
- Riboflavină (B2) - 0.026mg
- Niacina (B3) - 0.734mg
- Acid pantotenic (B5) - 0.105mg
- Piridoxină (B6) - 0.072mg
- Folați - 21µg
- Colină - 7,6mg
- Vitamina A - 3382 UI
- Vitamina E - 0.05mg
- Vitamina C - 36.7mg
- Vitamina K - 2.5mcg
- Potasiu - 267mg
- Sodiu - 1mg
- Cupru - 41µg
- Calciu - 9mg
- Fosfor - 15mg
- Fier - 0.21mg
- Zinc - 0.18mg
- Magneziu - 12mg
- Mangan - 0.041mg
Valoarea nutritivă a pepenelui este imensă. Echilibrează fluidele și electroliții din organism și gestionează căldura corpului. Super avantajele de a avea pepene galben sunt:
1. Îmbunătățește dezvoltarea cognitivă a bebelușului
Vitamina A este esențială pentru ca fătul în creștere să dezvolte funcții cognitive sănătoase și să se ferească de orice dizabilități congenitale. Aceasta susține creșterea inimii, a plămânilor, a rinichilor, a ochilor și a oaselor bebelușului tău. Mușchiul conține o cantitate bună de vitamina A. Fiind bogat în acid folic, acesta ajută, de asemenea, la prevenirea defectelor de tub neural.
2. Ajută la formarea oaselor și a dinților sănătoși
Conținutul de calciu din musacalii ajută la formarea unor structuri osoase și dentare sănătoase la copilul tău. Calciul este vital atât pentru mamă, cât și pentru copil în timpul sarcinii.
3. Previne anemia de sarcină
Cantitatea de fier din moscada ajută la producerea sănătoasă de hemoglobină (5). Un număr bun de celule roșii din sânge previne anemia la femeile însărcinate. De asemenea, îmbunătățește fluxul de sânge prin cavitatea uterină cu suficient oxigen pentru copil.
4. Fosforul induce contracții musculare
Fosforul este esențial pentru contracțiile musculare active în timpul travaliului. De asemenea, ajută la coagularea sângelui, la funcția renală, la conducerea nervoasă, la repararea țesuturilor și la funcția cardiacă.
5. Proprietate anticoagulantă
Mușcatele conțin din abundență anticoagulante, numite și fluidifianți ai sângelui, care împiedică formarea cheagurilor de sânge. Cheagurile prezintă riscul de blocare a vaselor de sânge, de insuficiență renală și de accident vascular cerebral cardiac la mame. Musetelul are cantitatea potrivită de anticoagulante.
6. Luptă împotriva infecțiilor comune
Vitamina C te ajută să lupți împotriva acelor infecții minore enervante, cum ar fi tusea, răceala și gripa în timpul sarcinii. Această vitamină este, de asemenea, necesară pentru ca bebelușul în creștere să dezvolte un sistem imunitar sănătos. Băutul sucului de moscadă reaprovizionează vitamina C în organism (6). De asemenea, carotenoizii (beta-caroten și licopen) prezenți în pepeni întăresc sistemul imunitar atât al mamei, cât și al bebelușului, luptând împotriva diferitelor afecțiuni care pun în pericol viața, cum ar fi cancerul.
7. Tratează constipația
Conținutul ridicat de apă din pepeni previne pierderea de lichide și electroliți din organism. Proprietatea sa răcoritoare gestionează căldura produsă în interiorul corpului și oferă astfel o ușurare a constipației, care este o problemă majoră în timpul sarcinii.
8. Vitamina B1 tratează diverse probleme
Tiamina sau vitamina B1 ajută la formarea sănătoasă a sistemului nervos central la bebelușul tău, luptând în același timp cu mai multe probleme prenatale. Vitamina ajută, de asemenea, la controlul senzației extreme de greață și a grețurilor de dimineață în timpul primului trimestru de sarcină. Este, de asemenea, importantă pentru îmbunătățirea calității laptelui matern după naștere.
9. Reglează nivelul tensiunii arteriale
Potasiul din cantalupă reglează nivelurile fluctuante ale tensiunii arteriale pe parcursul sarcinii.
10. Ideal pentru femeile însărcinate supraponderale
Supraponderabilitatea în timpul sarcinii ar putea reprezenta un risc ridicat de avort spontan, travaliu prematur și tensiune arterială ridicată. Caloriile din mămăliguță sunt neglijabile, astfel că este o alternativă excelentă pentru alimentele grase. Este un substitut fără grăsimi și colesterol.
11. Ajută la digestie
Pepenele galben ajută la digestia alimentelor pe care le luați. Te ajută să stai departe de arsuri la stomac, aciditate, formarea de gaze sau orice alte probleme digestive.
Singurul motiv pentru care fructul trebuie "ținut la distanță în timpul sarcinii" este din cauza bacteriei listeria. În anul 2011, SUA au avut parte de o epidemie teribilă de listeria și s-a constatat că mămăliga a fost sursa infecției.
Există șanse ca bacteria să pătrundă în fruct atunci când este tăiată și poate inițializa infecția la femeile însărcinate.