Fructe care nu sunt recomandate in timpul sarcinii! Este mai bine sa le eviti

/ / Modificat: 2022-09-29
Fructe care nu sunt recomandate in timpul sarcinii! Este mai bine sa le eviti

In timpul sarcinii, exista o serie de fructe care nu sunt recomandate, deoarece acestea ar putea creste nivelul de zahar din sange si ar putea creste riscul de a dezvolta diabet de tip 2. Vorbim despre o etapa in care trebuie sa fim atenti cu carbohidratii simpli, deoarece creste incidenta patologiilor metabolice.

Inainte de a incepe, trebuie remarcat faptul ca, in timpul sarcinii, cerintele nutritionale sunt modificate. In mod normal, necesarul de energie este mai mare, la fel ca si cantitatea zilnica recomandata de proteine. Acestea din urma sunt esentiale pentru ca fatul sa se dezvolte corect, deoarece permit cresterea tesuturilor.

Fructe care nu sunt recomandate in timpul sarcinii

Cirese

Ciresele contin o concentratie mare de zaharuri simple. De asemenea, acestea pot contine anumite pesticide care se pot acumula in tesutul adipos sau pot trece la fat prin placenta, ceea ce este considerat nociv. Cu toate acestea, antocianii sunt o sursa de antioxidanti de foarte buna calitate. S-a demonstrat ca aceste elemente reduc incidenta mai multor patologii cronice si complexe.

Citrice

Citricele sunt recomandate pentru continutul lor ridicat de vitamina C. Vorbim despre o vitamina care poate stimula functia imunitara, potrivit unui studiu. Aceasta reduce riscul de a contracta boli infectioase si imbunatateste gestionarea simptomelor in cazul in care acestea apar.

Cu toate acestea, acidul citric poate fi oarecum agresiv pentru stomacul unei femei insarcinate. In acest caz, este mai probabil sa apara tulburari precum refluxul gastro-esofagian. Din acest motiv, pot fi necesare anumite ajustari ale dietei pentru a evita progresia simptomelor, care pot provoca un mare disconfort. Una dintre acestea este limitarea prezentei in alimentatie a citricelor si a alimentelor picante.

Sucuri nepasteurizate

In timpul sarcinii, trebuie luate masuri de precautie alimentara cu toate alimentele care pot contine agenti patogeni. Sucurile nepasteurizate sunt o posibila sursa de infectie. Cu atat mai mult daca acestea contin lapte printre ingrediente. Din acest motiv, trebuie sa se acorde intotdeauna o atentie deosebita etichetarii pentru a vedea daca aceste produse au fost supuse unui tratament termic. In caz contrar, acestea nu trebuie consumate.

Sucul, pe de alta parte, este o sursa de zaharuri simple concentrate. Fibrele din alimente nu sunt luate in considerare, astfel incat trecerea in sange va fi mult mai rapida. Acest lucru face ca pancreasul sa se suprasolicite pentru a compensa, crescand astfel nivelul de inflamatie din organism. Din acest moment, diabetul gestational, chiar si cel de tip 2, este mai probabil sa se dezvolte.

Atentie la fructele nerecomandate in sarcina!

Dupa cum ati vazut, exista unele fructe care nu sunt recomandate pentru consum in timpul sarcinii, desi in alte contexte sunt considerate foarte pozitive pentru sanatate. Adevarul este ca, in aceasta etapa, legumele au mai multa prioritate decat fructele, deoarece acestea furnizeaza mai putine zaharuri simple si au in interiorul lor mai multe fitochimicale antioxidante puternice. In orice caz, legumele ar trebui sa faca parte din dieta zilnica.

In cele din urma, tineti cont de faptul ca exista mai multe ajustari alimentare care trebuie facute in timpul sarcinii. Nu puteti manca carne cruda, trebuie sa restrictionati complet consumul de alcool si este foarte important sa va indepliniti cerintele nutritionale zilnice. Acest lucru va asigura dezvoltarea corecta a fatului si va impiedica cresterea incidentei supraponderalitatii sau a patologiilor complexe in primele etape ale vietii. Cel mai bun lucru de facut in aceste cazuri este sa optezi pentru preventie si pentru bunele obiceiuri de viata.

Taguri Fructe alimentatie Alimentatie Gravida

Articole recomandate

Citeste si despre