Este un mit! Forma burtii NU poate determina sexul bebelusului

/ / Modificat: 2018-11-14
Este un mit! Forma burtii NU poate determina sexul bebelusului

"Dupa forma burtii se pare ca va fi fetita", sau "Sunt sigur ca va fi baiat dupa cum ai burta." Acestea sunt cateva din comentariile pe care femeile le aud in timpul sarcinii si care pot genera si mai multa curiozitate si neliniste pentru a afla sexul bebelusului.

Desi sunt bunici care ghicesc sexul copilului inainte ca doctorul sa-ti spuna, determinarea sexului acestuia, dupa forma burtii este un mit care s-a transmis de la o generatie la alta. Pana in prezent, stiinta nu a confirmat aceste afirmatii si astfel singura modalitate de a cunoaste sexul bebelusului este printr-o ecografie.

Forma uterului in timpul sarcinii variaza de la o femeie la alta, iar forma burtii este legata de alti factori.

Varsta gestatiei

Timpul de gestatie conteaza pentru volumul burtii. Si cu cat sarcina este mai avansata, cu atat este mai mare volumul abdomenului. De asemenea, cu cat greutatea si inaltimea bebelusului sunt mai mari si burta mamei creste.

Pozitia fatului

Modul in care copilul este pozitionat in uter influenteaza, de asemenea, volumul burtii. De exemplu, daca bebelusul este asezat cu spatele langa coloana vertebrala a mamei si cu picioarele inainte, burta va fi mai tuguiata.

Daca este asezat transversal, atunci va arata mai lata. De asemenea, daca se intinde de-a lungul pantecelui mamei, burta va fi mai plata decat atunci cand este asezat cu capul in jos. Atunci va parea mai ascutita si mai voluminoasa.

Tonusul muscular

Tonusul muscular al abdomenului si al muschilor care aliniaza uterul determina, de asemenea, forma si dimensiunea buricului femeii.

Daca viitoarea mama are muschii abdominali si uterini bine tonifiati, ei vor sustine greutatea uterului, astfel ca va avea o burta mai plata si mai mare. Daca, pe de alta parte, mama are flaciditate (stare de slabiciune determinata de scaderea tonusului muscular), uterul tinde sa cada si burta va arata mai mare.

Lichidul amniotic

Mamele care au o cantitate mare de lichid amniotic au de obicei o burta mai mare si mai rotunda decat cele care produc lichid amniotic mai putin in timpul sarcinii.

Latimea pelvisului

Bebelusii ale caror mame au un bazin ingust tind sa se potriveasca mai putin pe podeaua pelviana si astfel, burta pare mai mare si mai rotunda. In timp ce copiii ai caror mame au un bazin mai lat, de obicei, se pozitioneaza mai mult pe aceasta zona, astfel incat burta pare mai plata si alungita.

Cantitatea de grasime abdominala

Cu siguranta, greutatea mamei dinainte de a fi gravida si a grasimii abdominale afecteaza forma burtii in timpul sarcinii. Apoi, femeile supraponderale sau obeze tind sa aiba burta mai mare decat cele care au avut putina grasime abdominala. In mod similar, kilogramele acumulate in timpul sarcinii poate schimba si forma burtii.

Taguri Mituri sarcina Sarcina Burta gravida

Articole recomandate

Citeste si despre