Pot fi insarcinata chiar daca testul iese negativ?

/ / Modificat: 2022-10-04
Pot fi insarcinata chiar daca testul iese negativ?

Una dintre cele mai frecvente întrebări pe care si le pun femeile este aceea daca pot fi insarcinate chiar daca testul iese negativ?

Înainte de a răspunde la această întrebare, trebuie să știm cum funcționează un test de sarcină. Mecanismul său este foarte simplu, constă în detectarea în urină a hormonului numit gonadotropină corionică umană (HCG), pe care celulele placentei încep să-l secrete la începutul sarcinii.

Pot să am un test negativ și să fiu totuși însărcinată?

Trebuie reținut faptul că testele de sarcină cu urină vor fi pozitive doar atunci când există un nivel suficient de hormon HCG în sânge, motiv pentru care la începutul sarcinii un test poate fi negativ și totuși puteți fi însărcinată. Cu alte cuvinte, un fals negativ.

În general, cu un nivel de HGC sub 25-50 mlU/mL (miliUnități Internaționale pe mililitru de urină), testul va fi negativ. Prin urmare, atunci când cumpărați un test de sarcină, trebuie să vă uitați la sensibilitatea testului.

În prezent, sunt disponibile teste foarte sensibile care detectează o concentrație de hormon gonadotropină corionică (CGH), hormonul sarcinii, în urină de 10 până la 15 mlU/ml, care apare între a 7-a și a 10-a zi de la concepție, înainte de a observa lipsa menstruației.

Deoarece nivelul crește dacă urina este mai concentrată, multe teste recomandă testarea cu prima urină de dimineață.

Dacă nu, este suficient să așteptați câteva zile pentru a face testul (nu uitați că se recomandă să faceți testul atunci când există o întârziere a menstruației).

În caz contrar, este suficient să așteptați câteva zile pentru a face testul (nu uitați că se recomandă să faceți testul atunci când există o întârziere a menstruației pentru ciclurile regulate) - sau să îl repetați - astfel încât nivelul hormonilor de sarcină să fi crescut și să fie detectat de test.

De ce iese un test fals negativ

Motivele pentru care un test de sarcină poate ieși negativ chiar dacă sunteți însărcinată sunt:

Efectuarea testului prea devreme: așa cum s-a explicat mai sus, dacă testul nu este prea sensibil, este posibil să nu detecteze încă hormonul de sarcină în sânge.

Nu o faceți cu prima urină de dimineață: în funcție de sensibilitatea testului și de cât timp ați fost însărcinată, este posibil ca urina dintr-un alt moment al zilei - mai diluată - să nu aibă o concentrație suficientă de hormon de sarcină.

Procedați greșit: verificați instrucțiunile fiecărui producător pentru a vă asigura că procedați corect. În caz de îndoială, repetați testul.

Test de sarcină defect sau expirat: cumpărați-l de la o farmacie de încredere și verificați data de expirare de pe ambalaj.

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Test sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre