Am nascut 5 perechi de gemeni! Doctorul meu a spus ca am un „uter de otel”

/ / Modificat: 2023-05-24
Am nascut 5 perechi de gemeni! Doctorul meu a spus ca am un „uter de otel”

Iubesc sa fiu insarcinata! Acesta a fost, de altfel, unul dintre motivele pentru care am nascut cinci perechi de gemeni in decurs de opt ani. Dar ce m-a motivat cu adevarat si mi-a dat putere sa duc sarcinile la bun sfarsit a fost dorinta mea de a ajuta si alti oameni. Am fost mama surogat pentru ultimele trei perechi de gemeni. Mi-a placut foarte mult sa pot oferi darul de a avea copii la doua cupluri cu probleme de fertilitate.

Totul a inceput in 2008, cand i-am nascut pe primii mei gemeni, Jackson si Joel. La inceput, a fost un pic socant faptul ca asteptam gemeni. Am vomitat cam o data pe saptamana pe toata durata sarcinii, dar nu m-a deranjat. Medicul meu a spus ca, in rest, a fost o sarcina ca la carte, fara probleme. 

Mi-a placut sa mananc tot ce am vrut in acele noua luni. M-am ingrasat 15 kilograme - aceeasi greutate pe care am luat-o si in timpul sarcinilor mele ulterioare. De fiecare data, am reusit sa scap fara probleme de kilogramele in plus acumulate, la scurt timp dupa nastere. 

Baietii, Jackson si Joel, s-au nascut pe cale vaginala la 38 de saptamani si cinci zile. Am avut un travaliu normal. In statul meu natal, Iowa, daca ai mai multi copii, trebuie sa nasti in sala de operatie, in caz ca ceva nu merge bine. Dar totul a decurs bine, iar baietii s-au nascut la trei minute unul de altul.

Am aflat ca sunt din nou insarcinata in 2010. Abia asteptam sa aflu daca este vorba de unul sau de doi, pentru ca aveam deja copii de aproape 2 ani la acea vreme. Trebuia sa stiu in ce ne bagam. Cand am facut prima ecografie, inainte ca medicul sa aiba timp sa spuna ceva, am vazut doua capete. „O, Doamne, iar sunt gemeni”, am spus.

femeie insarcinata

In imagine: Stanga, prima sarcina. Dreapta, a doua sarcina

Ulterior am aflat si sexul. De data aceasta, erau doua fetite gemene identice. Este foarte, foarte rar sa ai doua seturi de gemeni, mai ales cand sunt conceputi spontan, mai degraba decat prin fertilizare in vitro. Sarcina mea a fost minunata. M-am mentinut foarte activa pentru ca aveam copii mici. Lucram ca asistent juridic, iar baietii erau la gradinita. Mi s-a indus travaliul la 36 de saptamani in mai 2011, pentru ca aveam ceva hipertensiune. Dar gemenele Julianne si Jocelyn s-au nascut pe cale vaginala si au fost sanatoase.

Am fost abordata de un cuplu care dorea sa ma angajeze ca mama surogat!

A fost greu sa avem patru copii sub 3 ani, desi am avut mult ajutor din partea bunicilor care locuiau in apropiere. In parte pentru ca imi placea atat de mult sa fiu insarcinata, m-am gandit sa fiu mama surogat. Mama mea intentionase candva sa fie mama surogat pentru o prietena, dar a ajuns sa aiba nevoie de o histerectomie de urgenta, asa ca nu a putut. Intotdeauna mi s-a parut minunat ca a vrut sa ajute alti oameni.

Am inceput sa scriu pe blog despre experientele mele ca mama a doua perechi de gemeni. Apoi, prin intermediul unui prieten, am fost abordata de un cuplu, Megan si Mike Andre. M-au intrebat daca as fi interesata sa le fiu mama surogat. Am avut o chimie foarte buna. Am stiut ca vreau sa-i ajut sa intemeieze o familie.

Nu am trecut printr-o agentie. Avocatii nostri au intocmit un contract si planul de plata, pe care le-am pastrat intotdeauna private. Am ramas insarcinata dupa primul transfer de embrioni prin FIV. Megan si Mike au fost incantati cand au aflat ca asteapta gemeni baiat-fata. Le-am trimis poze cu burtica in fiecare saptamana si am vorbit la telefon o data la doua zile. Au fost foarte implicati.

Dax si Ivy s-au nascut in decembrie 2013, de data aceasta prin cezariana. Nu voi uita niciodata privirea de pe fetele lui Mike si Megan cand si-au tinut bebelusii in brate pentru prima data. M-am simtit privilegiata sa le aduc o asemenea bucurie.

Medicul meu spune ca am un „uter de otel”

Medicul meu m-a pus in legatura cu un alt cuplu care isi dorea copii. Mi-a facut cunostinta cu pacientii sai, Heidi si Spencer Goettsch, care nu mai puteau avea alti copii dupa nasterea fiului lor, Grady. Ne-am inteles bine si mi-au propus sa le fiu mama surogat. Am nascut gemeni fata-baiat, Reece si Quinton, in februarie 2015, tot prin cezariana. 

In anul urmator, Mike si Megan m-au intrebat daca as mai vrea sa fiu mama lor surogat inca o data. Voiau sa isi mareasca familia. Bineinteles, am fost de acord. Gage si Violet, gemeni baiat-fata, s-au nascut in octombrie 2016. Am avut o nastere vaginala dupa cezariana. 

Familiile Andre si Goettsch au ramas in stransa legatura cu noi. Eu sunt fotograf amator si ne-am reunit pentru o sedinta foto in ianuarie. Toata lumea s-a inteles bine. A fost foarte dragut, pentru ca Dax si Ivy, Reece si Quinton, si Gage si Violet mi-au facut felicitari. Mi-au multumit ca i-am ajutat sa vina pe lume. Inima mea este plina de bucurie, mandrie si recunostinta. 

  • Articol tradus si adaptat dupa un material publicat pe site-ul Insider.
  • Foto: Insider, Freepik

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Sarcina anembrionara Mama surogat Sarcina gemelara

Articole recomandate

Citeste si despre