5 greseli de igiena care provoaca infectii intime vara, in timpul sarcinii

/ / Modificat: 2018-05-31
5 greseli de igiena care provoaca infectii intime vara, in timpul sarcinii

Sa fii insarcinata in plin sezon cald, nu este tocmai cel mai confortabil lucru. Pe langa faptul ca resimti temperaturile ridicate mult mai intens, in sezonul cald esti mai predispusa la alergiile de sezon, ameteli - din cauza tensiunii arteriale mai mici decat de obicei, deshidratare, dar si la diverse infectii intime.

Si ce poate fi mai neplacut si inconfortabil pentru o femeie insarcinata decat o candidoza sau o infectie urinara, care se pot dovedi a fi destul de greu de tratat in aceasta perioada? Ca sa fii sigura ca faci tot posibilul pentru a preveni astfel de situatii, iata cateva greseli de igiena intima pe care ar trebui sa nu le mai faci, mai ales in sezonul cald!

5 greseli de igiena intima care provoaca infectii vaginale

Odata cu trecerea in sezonul cald exista o predispozitie mai ridicata catre aparitia unor tulburari ale tractului urinar si vaginal, manifestate prin candidoze, vaginoze bacteriene sau cel mai frecvent, infectii urinare. Asta pentru ca bacteriile se dezvolta mai ales intr-un mediu inchis si umed. O igiena intima corespunzatoare, insa, ajuta la prevenirea candidozelor, infectiilor urinare sau altor afectiuni neplacute, care iti umbresc starea de bine.

Iata care sunt greselile pe care ar trebui sa le eviti pe timpul verii:

Lenjeria intima din materiale sintetice

Mai ales in sezonul cald, evita sa porti lenjerie intima din materiale sintetice, care favorizeaza umezeala, creand astfel un mediu propice dezvoltarii bacteriilor. Alege doar piese dintr-un material moale, care sa permita pielii sa respire, precum bumbacul. De asemenea, schimba-ti lenjeria atunci cand simti nevoia, astfel incat aparatul genital sa ramana cat mai uscat, iar posibilitatea aparitiei infectiilor vaginale sa fie cat mai redusa.

Statul pe scaun ore in sir

Se stie deja faptul ca statul pe scaun prea mult timp, poate duce la aparitia durerilor in partea inferioara a spatelui. Mai mult decat atat, statul in sezut mareste riscul aparitiei infectiilor vaginale. Motivul? Atunci cand stai prea mult timp pe scaun, creste temperatura si umiditatea in zona genitala din cauza ventiltatiei reduse. Umiditatea, caldura si frecarea provoaca iritatii in zona vaginala si favorizeaza dezvoltarea germenilor si ciupercilor patogene.

Infectiile urinare si candidozele sunt principalele probleme cu care se confrunta femeile in sezonul cald. Asa ca daca nu ai intrat in concediu de maternitate, iar jobul tau presupune statul pe scaun, in fata calculatorului 8 ore pe zi, incearca sa faci pauze de cate 5-10 minute in fiecare ora.

Purtatul hainelor neadecvate

Evita blugii si pantalonii si poarta, in schimb, rochii si fuste lejere, din material moi, naturale, care permit pielii sa respire si iti ofera, totodata, libertate de miscare. Frecarea, caldura si umezeala pot cauza iritatii si infectii, care pot fi accentuate de transpiratia ce apare in urma temperaturilor ridicate.

Costumul de baie ud

Cu siguranta in zilele toride de vara, iti vei dori sa mergi in concediu la malul marii sau sa te relaxezi la piscina, mai ales ca inotul este unul dintre cele mai sanatoase sporturi pentru femeile insarcinate. Specialistii recomanda sa nu porti ore in sir un costum de baie umed, pentru a evita aparitia afectiunilor genitale. Mediul umed permite dezvoltarea si inmultirea bacteriilor nocive, asa ca fie stai la piscina sau pe plaja mai putine ore, fie iti mai iei un costum de baie in care sa te schimbi atunci cand simti nevoia.

Lipsa unui regim alimentar echilibrat

O infectie intima mai poate aparea si din cauza lipsei unui regim alimentar echilibrat, chiar si in timpul sarcinii. O dieta bogata in lactate, dulciuri si produse de panificatie poate duce la dezechilibre majore in zona genital, permitand ciupercilor sa se dezvolte alarmant. Nu este cazul sa te ingrijorezi, ci sa adopti o alimentatie cat se poate de sanatoasa, bogata in legume si fructe de sezon, cat mai putin procesate.

De asemenea, poti include in alimentatia ta si un supliment alimentar care sa mentina sanatatea florei intime. Dezechilibrul dintre bacteriile benefice si cele nocive cauzeaza tulburari ale tractului urinar, tulburari digestive manifestate prin balonare, crampe, tranzit greoi, intoleranta la anumite alimente si scaderea imunitatii. Putem insa evita toate aceste efecte neplacute prin administrarea unui probiotic adaptat nevoilor noastre.

optibac-probiotice

OptiBac Probiotics pentru flora vaginala contine 2 tulpini de probiotice (Lactobacillus reuteri RC-14 si Lactobacillus rhamnosus GR-1) care au fost dovedite clinic ca tranziteaza tractul gastro-intestinal si patrund in tractul vaginal, unde colonizeaza si adera la celulele epiteliale vaginale.

Studiile clinice sustin eficienta produselor Optibac, a caror formulare este rezistenta la aciditatea din stomac si nu necesita refrigerare. Concentratia de bacterii vii ramane viabila cand ajunge in intestin si este garantata pana la data de expirare a produsului.

estat clinic pe un esantion de peste 2,500 de femei la nivel mondial, OptiBac pentru flora vaginala inhiba bacteriile patogene, restabilind nivelul optim al pH-ului.

Poate fi utilizat si de catre femei aflate la menopauza, femei insarcinate si mame care alapteaza. In plus, nu contine lactoza sau gluten si este indicat si pentru vegetarieni.

Produsele OptiBac sunt disponibile in Farmaciile Help Net.

Atentie! Chiar daca Optibac Probiotics nu este un medicament si se elibereaza fara prescriptie medicala, daca esti insarcinata consulta intotdeauna medicul inainte sa iei orice supliment alimentar sau medicament!

Taguri Infectii vaginale sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre