Acupunctura este o metoda de medicina naturista cu rol esential in tratarea multor simptome neplacute din timpul sarcinii, dar si in prevenirea complicatiilor sau afectiunilor care ar putea pune fatul in pericol. Descopera cum te ajuta acupunctura sa treci mai usor prin sarcina si sa te feresti de principalele complicatii care pot aparea in aceasta perioada!
Combate stresul si depresia in perioada sarcinii
Sarcina este o perioada presarata cu griji, temeri, si caracterizata printr-o stare accentuata de anxietate. Unii dintre principalii vinovati sunt hormonii, insa si teama ca ceva rau s-ar putea intampla cu sarcina sau cu bebelusul la nastere contribuie la cresterea nivelului de stres.
Acupunctura este o metoda eficienta de combatere a acestor emotii si tensiuni negative. Contribuie la instalarea unei stari de relaxare si buna dispozitie. Tehnica poate fi folosita cu succes si in combaterea depresiei ante sau postpartum.
Amelioreaza sau combate greturile matinale
Greturile matinale sunt unele dintre cele mai frecvente, dar si neplacute, simptome din sarcina. Acupunctura s-a dovedit a fi un tratament sigur si eficient in indepartarea acestor senzatii neplacute.
Ajuta la inducerea travaliului
Te apropii de finalul sarcinii, iar travaliul nu da semne sa inceapa? Una dintre cele mai eficiente metode de inducere a travaliului este acupunctura. Tehnicile folosite in acupunctura pot stimula organismul sa induca mai repede travaliul, insa numai daca sedintele sunt realizate de un profesionist in domeniu.
Combate oboseala din sarcina
Simptomele neplacute din sarcina, grijile si treburile zilnice pe care le ai de facut isi pun amprenta asupra starii tale de sanatate si in special a tonusului psihic. Pe masura ce burtica creste, organismul depune foarte multe eforturi si energie sa sustina greutatea, ceea ce poate pune o presiune psihologica imensa pe umerii tai.
Toate acestea te sleiesc de energie si te fac sa obosesti foarte repede. Acupunctura este energizantul de care ai nevoie pentru a face fata cu bine greutatilor sarcinii si a fi plina de vitalitate in fiecare zi.
Stimuleaza circulatia sangelui
Circulatia sangelui are de suferit in timpul sarcinii din cauza schimbarilor hormonale. Pe fondul unei circulatii proaste a sangelui, poti fi predispusa la mai multe afectiuni in aceasta perioada. Printre cele mai frecvente sunt hemoroizii, varicele, umflarea picioarelor, sindromul picioarelor obosite etc.
Acupunctura este un remediu eficient in imbunatatirea circulatiei sanguine si in prevenirea afectiunilor comune din sarcina.
Imbunatateste calitatea somnului in sarcina
Sarcina este o perioada in care insomniile si tulburarile de somn isi fac simtite prezenta destul de frecvent, mai ales spre sfarsitul ei. Multe dintre problemele cu somnul pot fi prevenite chiar si dupa cateva sedinte de acupunctura. In plus, aceasta tehnica de medicina energetica contribuie la relaxarea organismului si imbunatatirea calitatii somnului pe timpul noptii.
Remediu eficient contra constipatiei
Constipatia este una dintre problemele care dau cele mai multe batai de cap gravidelor. Din cauza faptului ca afectiunea nu poate fi tratata cu medicamente (laxative, diuretice), gravidele sunt nevoite sa apeleze la remedii naturiste sau metode alternative de combatere a ei.
Sarcina este o perioada in care metabolismul devine mai lenes, ceea ce inseamna ca digestia si arderea grasimilor sunt mai lente decat de obicei. Tehnicile de acupunctura sunt mai eficiente in combaterea tranzitului intestinal lent din sarcina si au efect mai rapid decat sucul de prune, alimentele cu fibre sau alte metode naturiste.
Scade riscul de preeclampsie si complicatii de sarcina
Preeclampsia este cosmarul sanatatii oricarei gravide. Este o complicatie care poate aparea oricand in sarcina, pe fondul cresterii tensiunii arteriale. Sedintele de acupunctura reduc presiunea arteriala din sange si echilibreaza tensiunea pe termen lung, indepartand riscul de preeclampsie, diabet gestational sau alte complicatii.
Ai facut acupunctura in sarcina? Crezi ca este o metoda terapeutica sigura pentru aceasta perioada? Spune-ne parerile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!