Chiropractica in sarcina. Beneficii

/ / Modificat: 2011-10-10
Chiropractica in sarcina. Beneficii

beneficii_chiropractica_sarcina

Sarcina este una dintre cele mai frumoase perioade din viata unei femei, insa bucuria nasterii unui copil poate fi umbrita de teama ca ceva ar putea sa nu functioneze corespunzator. Pentru a reduce anxietatea specifica viitoarelor mamici, este recomandat sa iei in considerare si beneficiile chiropracticii in sarcina.

Ce este chiropractica?

Chiropractica, numita si chiroterapie, este o tehnica de manipulare a vertebrelor din regiunea cervicala, dorsala si lombara. Scopul acesteia este de a ajusta vertebrele, de a combate blocajele si de a restabili echilibrul fiziologic.

Chiroterapia contribuie la corectarea tulburarilor biomecanice care afecteaza pozitia corpului, mobilitatea, circulatia sangvina si tonusul muscular si la reducerea durerilor cauzate de o inflamatie provocata de o miscare repetata.

Multe femei insarcinate apeleaza la tehnica chiropractica pentru a scapa de durerile din zona gatului si a spatelui, rezultate din cresterea fireasca a greutatii in timpul sarcinii.

Chiar daca nu ai aceste simptome deranjante, trebuie sa stii ca te poti bucura de o multime de beneficii daca vizitezi un chiropractician: acest tip de terapie iti poate imbunatati, echilibra si alinia corect coloana vertebrala si pelvisul, ajutand totodata bebelusul sa adopte pozitia corecta pentru nastere.


Chiropractica in sarcina. Beneficii

Poti lua in considerare chiroterapia chiar daca nu simti niciun disconfort deocamdata, intrucat iti vei asigura in acest mod o nastere usoara atat tie, cat si copilasului tau.

In plus, exercitiile de care te vei bucura stimuleaza sistemul nervos si imbunatatesc functionarea organelor reproducatoare astfel incat toate nevoile puiului tau sa fie satisfacute atat in perioada prenatala, cat si in timpul nasterii.

  • chiropractica pe timpul sarcinii va reduce semnificativ riscul de pozitionare gresita a micutului tau inainte sa vina pe lume;
  • chiropractica include Tehnica Webster, un tip de terapie foarte utila femeilor insarcinate, in special pentru ca ajuta bebelusul sa adopte postura ideala pentru o nastere fara probleme;
  • tehnica Webster trebuie sa inceapa imediat ce afli ca bebelusul tau nu are o pozitie normala in pantec;
  • este important sa apelezi la serviciile unui chiropractician specializat in domeniul pediatric;
  • chiropractica iti ajuta organismul sa-si recapete mobilitatea si echilibrul, impiedicandu-te sa efectuezi miscari repetitive ale unei singure parti ale corpului

saptamana_35_de_sarcina_pozitie_fatCe este Tehnica Webster?

Tehnica Webster este special conceputa pentru gravidute, reducand eventualele tulburari la nivelul sistemului nervos si ajutand la echilibrarea pelvisului, a muschilor si a ligamentelor.

Totodata, tehnica este un bun analgezic impotriva durerilor intrauterine si ajuta bebelusul sa se miste liber in pantec astfel incat sa nu existe pericolul unei pozitionari nefiresti a fatului.

Daca medicul te avertizeaza asupra faptului ca micutul tau nu se afla orientat corect in uter, nu mai sta pe ganduri si contacteaza un chiropractician cat mai curand posibil.

Bebelusii se pot misca in burtica fara probleme pana la cea de-a 35-a saptamana de sarcina, urmand ca apoi sa se confrunte cu o mobilitate limitata.

Cum sa gasesti un chiropractician bun?

Daca te hotarasti sa contactezi un specialist in chiropractica, ai grija sa intri in legatura cu un terapeut care detine diploma de medic, nu cei care au urmat doar anumite cursuri mai mult sau mai putin relevante.

De altfel, articolul 7 din legea nr. 118 din 2 mai 2007 stipuleaza clar ca "practicarea ciropracticii este permisa numai medicilor, medicilor dentisti sau dupa caz, farmacistilor".

 

Chiropractica la domiciliu

Daca nu iti surade ideea de a merge la o clinica unde poti beneficia de asistenta unui chiropractician, sunt destul de multe tehnici pe care sa le pui in practica acasa, pentru un pelvis sanatos.

art_pantofi_cu_toc_sarcinaFemeile insarcinate trebuie:

  • sa evite pozitiile indelungate pe o singura parte a trupului, precum si miscarile repetitive ale aceleiasi parti anatomice;
  • sa evite sustinerea altor copii pe solduri;
  • cand se afla in pozitia sezut, sa-si impinga pelvisul inainte si sa nu stea niciodata prea mult timp cu bazinul inclinat in jos, precum in scaunul masinii de pilda; genunchii nu trebuie sa fie niciodata deasupra soldurilor, iar picioarele sa nu stea incrucisate;
  • in timpul somnului, sa-si pozitioneze perne sub genunchi pentru sporirea confortului; este important sa se odihneasca pe o saltea ferma, benefica sirei spirarii;
  • sa mearga la inot sau sa practice yoga.

Autor: Adelina Dobrin


Taguri Sarcina Ingrijire sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre