Uleiurile de masaj sunt folosite din ce in ce mai des de gravide, avand rolul de a detensiona organismul supus multiplelor schimbari fizice, dar si de a hrani si hidrata pielea, protejand-o de vergeturi si alte afectiunii ale pielii frecvente in sarcina. Uleiul de masaj are rolul de a inlatura atat tensiunea fizica, cat si emotionala din corp, ajutandu-te sa te relaxezi si sa te bucuri de aceasta perioada minunata din viata ta! Insa nu toate uleiurile de masaj sunt sigure pentru sarcina ta! Iata cum alegi uleiul de masaj atunci cand esti gravida!
Uleiuri de masaj sigure in sarcina
In perioada sarcinii, principalele tale griji sunt, inainte de orice, sanatatea fatului si nasterea unui bebelus sanatos si puternic. In conditiile in care tot ce patrunde in organismul tau influenteaza fatul si dezvoltarea lui, este important sa citesti intotdeauna etichetele uleiurilor de masaj pe care le alegi, dar si pe cele ale produselor de ingrijire corporala.
Unele uleiuri comercializate contin substante chimice sau din plante care pot interfera cu buna dezvoltare a bebelusului in burtica. Este indicat ca in aceasta prioada sa optezi doar pentru uleiuri de masaj naturale, bio, din plante, care au efect terapeutic, relaxant, dar si profilactic asupra sanatatii si organismului tau.
Iata cateva dintre uleiurile pe care specialistii le recomanda si le considera sigure in sarcina:
- uleiul de citrice (neroli sau mandarine);
- uleiul de lavanda;
- uleiul de eucalipt;
- uleiul de bergamota;
- uleiul de arbore de ceai;
- uleiul de musetel german;
- uleiul de piper negru.
Uleiuri esentiale interzise in sarcina
Atunci cand esti gravida, este important sa acorzi o atentie deosebita ingredientelor din produsele alimentare si de ingrijire pe care le folosesti. Cand mergi in cautarea uleiului potrivit de masaj in sarcina, tine cont de faptul ca urmatoarele uleiuri esentiale din plante sunt interzise in aceasta perioada:
- uleiul de busuioc;
- uleiul de lemn de cedru;
- uleiul de fenicul;
- uleiul de lemongrass;
- uleiul de maghiran,
- uleiul de rozmarin;
- uleiul din lemn de trandafir;
- uleiul de salvie;
- uleiul de cimbru.
Specialistii nu au dovezi stiintifice cu privire la efectele secundare pe care aceste uleiuri le pot avea in sarcina, de aceea, sfatuiesc gravidele sa stea departe de ele, ca masura de precautie. Identifica principalele substante chimice sau uleiuri esentiale considerate nesigure pentru sarcina si memoreaza-le. De fiecare data cand cumperi o sticluta cu ulei de masaj, asigura-te ca niciunul dintre ele nu se regaseste in produsul folosit de tine.
Daca vrei sa iti cumperi un ulei de masaj si nu ai nici cea mai vaga idee pe care sa-l alegi, cere sfatul medicului sau al unui specialist in aromaterapie. Acestia iti pot oferi cele mai pertinente si sigure sfaturi si iti pot indrepta atentia spre uleiul esential de masaj de care ai nevoie.
Nu uita ca uleiurile esentiale au si rol terapeutic, nu doar relaxant. In functie de simptomele cu care te confrunti in sarcina sau de afectiunile de care suferi, medicul sau specialistul iti ofera uleiul de masaj potrivit, care sa te ajute sa treci mai usor prin aceasta perioada.
Tu cum alegi uleiul de masaj in sarcina? Pe ce criterii il selectezi? Spune-ne sugestiile si sfaturile tale in sectiunea de comentarii de mai jos!