Osteopatia si sarcina

/ / Modificat: 2011-10-10
Osteopatia si sarcina

Osteopatia este o metoda terapeutica, dar si profilactica a diverselor afectiuni bazata pe masaj prin manipularea coloanei vertebrale. Atunci cand simti ca simptomele sarcinii sunt greu de suportat sau vrei pur si simplu sa te asiguri ca o sa ai o sarcina usoara si fara probleme, apeleaza la serviciile unui osteopat!

Ce este osteopatia?

Osteopatia este o metoda terapeutica care se bazeaza pe tehnici de manipulare la nivelul coloanei vertebrale ce au ca finalitate vindecarea diverselor afectiuni sau prevenirea lor. Este un masaj care necesita ca unic instrument mainile.

Odata ce afli ca esti insarcinata, o multime de schimbari incep sa aiba loc in organism atat la nivel fizic, cat si emotional si chimic.

Osteopatia este o arta a vindecarii care vede organismul ca un tot, iar functiile lui organice, creierul si spiritul intr-o interdependenta reciproca.

Cum ajuta osteopatia in sarcina?

Avand in vedere ca sarcina este o perioada in care au loc in corp cele mai multe schimbari, apelul la osteopat te poate ajuta sa suporti mai usor simptomele specifice asociate sau chiar sa te recuperezi mai usor dupa nastere.

Multe femei accepta cu greu schimbarile care au loc in organism in sarcina. Unele experimenteaza si resimt durerile mult mai accentuat decat alte femei, iar fiecare simptom firesc al sarcinii li se pare o adevarata provocare.

De exemplu, pelvisul se schimba radical pana in momentul in care viitoarea mamica naste. El se lateste progresiv si isi schimba usor pozitia pentru a permite acomodarea si dezvoltarea optima a fatului. Pelvisul trebuie insa sa ramana flexibil pe toata perioada sarcinii. Osteopatul se asigura ca toate aceste lucruri se intampla cu mai multa usurinta si sunt mai usor de suportat de catre mamica, eliberand cu ajutorul tehnicilor de masaj toate tensiunile si combatand orice rigiditate de la acest nivel.

Iata si alte simptome ce pot fi ameliorate cu ajutorul osteopatiei in timpul sarcinii:

  • durerile de spate, de gat si de umeri, tensiunile musculare;

  • crampele abdominale si durerile coccigiene;

  • aciditatea gastrica;

  • senzatia de greata si varsaturile;

  • gestionarea eficienta a stresului;

  • ameliorarea functiilor respiratorii;

  • ameliorarea tulburarilor circulatorii;

  • mobilitatea bazinului si a axei vertebrale.

Osteopatul te mai poate ajuta, oferindu-ti:

  • sfaturi si exercitii speciale pentru a te mentine sanatoasa si in forma pe toata durata sarcinii;

  • ajutorul, pregatindu-te din timp pentru momentul intens al nasterii.

Cand trebuie sa apelezi la osteopat in sarcina?

Apelul la osteopatie pentru o sarcina mai usoara si fara probleme se poate face in orice etapa a acesteia. Cand constati ca nu te simti confortabil cu organismul tau atunci cand incepe sa se modifice, cand simptomele firesti ale sarcinii ti se par un calvar greu de suportat, apeleaza cu incredere la serviciile osteopatului.

Exista situatii in care osteopatia nu este recomandata in sarcina?

In cel mai rau caz, nu se poate apela la osteopatie daca femeia risca sa nasca prematur sau exista anumite boli extrem de severe, dar avand in vedere ca tratamentul osteopatic se face in colaborare apropiata cu un ginecolog si obstetrician, viitoarea mamica va sti exact ce trebuie sa faca in aceasta privinta.

Articole recomandate

Citeste si despre