Semne care arata ca esti insarcinata chiar inainte de a-ti face un test

/ / Modificat: 2023-02-12
Semne care arata ca esti insarcinata chiar inainte de a-ti face un test

Primirea veștii unei sarcini provoacă o explozie de emoții care pot varia de la surpriză neașteptată la bucurie debordantă. Odată cu confirmarea unui rezultat pozitiv la o analiză de sânge sau a celor două dungi de pe un test de sarcină, viața unei femei este pe cale să se schimbe și se adaugă un nou titlu - acela de viitoare mamă.

Semnele de sarcină sunt de obicei foarte clare, deși nu toate femeile însărcinate trăiesc sarcina în același mod sau în aceeași perioadă de timp. De exemplu, unele observă schimbările încă din primele săptămâni, în timp ce altele au tendința de a le confunda cu oricare dintre simptomele premenstruației.

10 simptome de sarcină pe care le poți simți înainte de a face testul

Știm că cele mai frecvente simptome de sarcină sunt grețurile de dimineață și, bineînțeles, lipsa menstruației, iar atunci când apare aceasta din urmă, multe femei încep să suspecteze că sunt însărcinate. Dar știai că există și alte simptome care te pot ajuta să știi dacă ești însărcinată înainte de a face testul? Acestea sunt schimbări care sunt adesea trecute cu vederea, dar dacă le acordați atenție, vă pot spune mai multe decât credeți.

1. Sângerări și secreții vaginale

Deși amenoreea, sau lipsa menstruației, este cel mai evident semn de sarcină, sângerările vaginale ușoare pot fi, de asemenea, unul dintre acestea. Aceasta apare după implantarea ovulului în pereții uterului, motiv pentru care este cunoscută sub numele de "sângerare de implantare". Se manifestă sub forma unor pete maronii sau roz și apare la 7-10 zile după fertilizare.

Un alt semn timpuriu al sarcinii este creșterea secrețiilor vaginale de culoare albicioasă și inodoră. Acest lucru se datorează producerii dopului de mucus care protejează uterul de infecții.

2. Crampe și dureri la nivelul abdomenului

Poate cel mai frecvent simptom care poate fi confundat cu menstruația, deci cum poți face diferența? Apare între a doua și a treia săptămână de gestație. Acesta este un semn al schimbărilor hormonale care pregătesc organismul pentru dezvoltarea fătului. Alte simptome însoțitoare includ balonarea abdominală, o senzație de plenitudine înainte de a mânca și constipație.

Este necesar să precizăm că, dacă simțiți că aceste crampe sunt înjunghiate și cresc în frecvență sau în amploarea durerii, vă recomandăm să mergeți la medic, deoarece poate fi vorba de un avort spontan sau de o sarcină ectopică.

3. Sensibilitatea la miros și gust

O altă alterare cauzată de hormonii de sarcină, în acest caz femeile pot simți foarte intens mirosuri care înainte erau neobservate, precum și arome care provoacă repulsie. De asemenea, există o sensibilitate la arome, ceea ce duce la binecunoscutele "pofte alimentare", caracteristice sarcinii, care, în realitate, nu se recomandă a fi satisfăcute în permanență, mai ales dacă este vorba de alimente "junk" sau nesănătoase.

4. Pofte sau aversiuni alimentare

Ați auzit vreodată de femei însărcinate care au poftă de un aliment și apoi sunt dezgustate când îl mănâncă? Acesta este un simptom care poate apărea și înainte de apariția menstruației. Atât dorința pentru anumite alimente, tipice și mai puțin tipice preferințelor personale, cât și aversiunea față de anumite alimente care, prin mirosul lor, "avertizează" mama că, dacă le consumă, pot dăuna vieții fătului.

5. Sânii umflați

Sânii umflați sunt obișnuiți în timpul perioadei menstruale, însă cu această ocazie sunt însoțiți de sensibilitate, modificări ale culorii areolei și creșterea vizibilă a sânilor. Acesta este un semn că glandele mamare lucrează pentru a produce lapte matern, care va servi ca hrană pentru copil în primele luni de viață.

6. Oboseală și somnolență

Toate schimbările care au loc în timpul sarcinii duc la o oboseală fizică accentuată, ca urmare a nivelurilor ridicate de progesteron și prolactină, hormoni prezenți în timpul sarcinii. Începând cu a treia săptămână de sarcină, femeile se confruntă cu mai multă somnolență decât de obicei, având nevoie să doarmă mai multe ore sau să tragă un pui de somn pe parcursul zilei.

7. Urinare crescută

Femeile însărcinate trebuie să urineze mult mai frecvent decât de obicei. Pe măsură ce uterul crește pentru a face loc bebelușului, acesta pune presiune asupra vezicii urinare, astfel încât este obișnuit ca femeile să meargă la baie la fiecare oră în timpul sarcinii. Acest lucru se datorează, de asemenea, creșterii lichidului din organism ca urmare a modificărilor hormonale.

8. Greață și vărsături

Acesta este un alt simptom clasic al sarcinii și apare la aproximativ 4 săptămâni de gestație până la sfârșitul primului trimestru de sarcină și este cauzat de relaxarea mușchilor tractului digestiv. Deși există femei care se confruntă cu aceste neplăceri înainte de a patra săptămână.

Cele mai multe femei se confruntă cu greață și vărsături în orele dimineții, dar acestea pot apărea și pe parcursul zilei.

9. Schimbări de dispoziție

Starea de spirit și controlul emoțional sunt cele mai afectate de schimbările hormonale ale sarcinii, de la începutul și până la sfârșitul sarcinii. Multe femei se confruntă cu o sensibilitate crescută la evenimentele de zi cu zi, provocând lacrimi și emotivitate, dar acestea sunt sporadice și de scurtă durată.

Deși acestea sunt simptome așteptate ale sarcinii, trebuie remarcat faptul că o creștere a intensității acestor emoții, o frecvență mai mare sau o deznădejde constantă pot fi un semn de avertizare a unei posibile dezvoltări a depresiei postpartum. Prin urmare, vă recomandăm să solicitați consiliere și sprijin profesional.

10. Stare generală de rău

Pe scurt, este o senzație asemănătoare cu o stare de rău asemănătoare gripei, adică oboseală fizică, epuizare și o senzație de congestie nazală. Acest lucru este cauzat de o scădere a tensiunii arteriale în organism și de o creștere a temperaturii bazale.

Ce puteți face pentru a vă asigura că sunteți însărcinată?

Nu uitați că acestea sunt simptome de sarcină care pot apărea înainte de perioada menstruală și pot fi ușor confundate cu o sarcină. De aceea, dacă ai mai multe dintre aceste semne și ele nu sunt în concordanță cu semnele premenstruale obișnuite ale ritmului tău lunar, atunci poți face un test de sarcină, poți merge la ginecolog sau poți face un test de sânge care îți va confirma suspiciunile.

Se recomandă să așteptați cel puțin 5 zile până la o săptămână după ce ați pierdut menstruația pentru a face unul dintre aceste teste, în special testul de sarcină, deoarece astfel veți obține un rezultat mai precis.

Taguri Insarcinate Simptome sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre