5 trucuri pentru a dormi mai bine in timpul sarcinii. Asa vei reusi sa te odihnesti eficient!

/ / Modificat: 2024-07-18
5 trucuri pentru a dormi mai bine in timpul sarcinii. Asa vei reusi sa te odihnesti eficient!

 

Multe femei insarcinate se plang de calitatea somnului, mai ales in ultimele luni de sarcina. Pe masura ce burtica creste, poate fi o provocare sa te odihnesti bine, insa daca tii cont de aceste trucuri, este posibil sa imbunatatesti semnificativ calitatea somnului. 

1. Intelege schimbarile care apar

O sarcina produce o multime de schimbari in corpul unei femei, atat unele de natura fizica, cat si psihice si emotionale. Modificarile hormonale, dar si stresul, gandurile si ingrijorarile pot duce la dificultati de a adormi sau chiar la insomnii si vise ciudate. Inainte de culcare, incearca sa te relaxezi si sa nu te mai gandesti la lucruri stresante, care iti pot afecta odihna. 

2. Creeaza un mediu propice pentru somn 

Conteaza mult sa te simti confortabil atunci cand incerci sa dormi si sa ai parte de conditiile care iti plac. De la saltea, perna si asternutul de pat, pana la temperatura si lumina din camera - toate aceste detalii pot face diferenta atunci cand vine vorba de odihna. Daca nu iti place sa dormi cu zgomot, de exemplu, folosete dopuri de urechi, daca nu iti place lumina, pune draperii opace etc. 

3. Creeaza-ti o rutina de somn

Programul haotic de somn nu te ajuta sa te odihnesti bine. Incearca sa dormi macar 8 ore pe noapte si sa ai aceeasi ora de culcare in fiecare seara. Rutina este ceva ce functioneaza de minune in privinta somnului, atat la adulti, cat si la copii. 

4. Tehnici de relaxare inainte de culcare

Exercitiile de respiratie, meditatia, yoga, cititul sau un ceai cald pot fi de mare ajutor pentru a te relaxa inainte de culcare si a elibera tensiunea acumulata in timpul zilei. Incearca sa eviti ecranele cu o ora inainte de somn si fa lucruri care te ajuta sa te relaxezi si sa dormi mai bine. 

5. Adopta obiceiuri sanatoase

In timpul sarcinii, femeile ar trebui sa aiba obiceiuri sanatoase si o alimentatie echilibrata. Miscarea, plimbarile in aer liber, mesele formate din alimente hranitoare si bogate in nutrienti contribuie la starea de bine, iti dau energie pe timpul zilei si te ajuta sa te odihnesti mai bine noaptea. 

FOTO: Freepik

 

Pentru mai multe articole interesante, urmareste-ne pe pagina de Facebook Copilul.ro

Taguri Somn Sarcina Odihna sarcina

Articole recomandate

Citeste si despre